pretraži samo gkmm.hr
 GKMM na Twitteru  
jump to this imagejump to this imagejump to this imagejump to this imagejump to this imagejump to this imagejump to this imagejump to this imagejump to this imagecurrent imagejump to this imagejump to this imagejump to this imagePlay
   
 
 
Tjedni program od 27. kolovoza do 1. rujna 2012.
 
Predstavljanje knjige “Split za vrijeme talijanske okupacije (1941. - 1945.)“ Marina Pelaića

Velika dvorana Središnje knjižnice, Slobode 2
Ponedjeljak, 27. kolovoza u 18:30

U ponedjeljak, 27. kolovoza u 18:30 u velikoj dvorani Središnje knjižnice bit će predstavljena knjiga "Split za vrijeme talijanske okupacije (1941. - 1945.)" Marina Pelaića u izdanju Udruge antifašista i antifašističkih boraca Grada Splita.
Knjiga sadrži dva rada nastala na studiju povijesti na Filozofskom fakultetu u Splitu pod mentorstvom prof. dr. sc. Aleksandra Jakira.
Knjigu će predstaviti prof. emeritus dr. sc. Josip Milat, Marin Kuzmić, prof., urednik izdanja, prof. dr. sc. Aleksandar Jakir, dr sc. Dragan Markovina, i sam autor.
Marin Pelaić (Split, 1987.) student je Filozofskog fakulteta u Splitu na studijima povijesti i engleskog jezika i književnosti. Godine 2011. završio je preddiplomski studij, a trenutno je na prvoj godini diplomskog studija navedenih studijskih predmeta. Bavi se političkom poviješću 20. stoljeća, posebice Drugim svjetskim ratom i nacionalnim pitanjem na području bivše Jugoslavije.