Čitamo i pišemo i pritom uživamo: vježbenica i obljetnica

Utorak, 14. ožujka 2017. u 18 sati, u dvorani 1 Središnje knjižnice

Predstavljanje vježbenice za osobe s teškoćama u čitanju i disleksiji  „Čitamo i pišemo“ autorica Agnes Jelačić i Zore Jović, u suradnji s Udrugom Dyxy
U sklopu Nacionalne kampanje „I ja želim čitati“ za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom, njezini partneri Gradska knjižnica Marka Marulića Split i Udruga Dyxy organiziraju predstavljanje vježbenice „Čitamo i pišemo“ autorica pedagoginje Agnes Jelačić i logopedinje Zore Jović. Udruga Dyxy, županijska udruga za djecu i mlade s teškoćama čitanja, pisanja i učenja ove godine obilježava desetu godinu svoga djelovanja pa će ovom prilikom predstaviti svoj rad.

Više o udruzi možete naći na njihovoj stranici http://udruga-dyxy.hr/ .

O Vježbenici:

Vježbenica je namijenjena učenicima prvog razreda koji imaju poteškoće u usvajanju čitanja i pisanja, ali i ostalim učenicima prvog razreda kao dodatni  materijal za rad u školi ili za domaću zadaću. Zbog jednostavnosti ona pruža učenicima mogućnost samostalnog rada bez prevelike intervencije odraslih. Može poslužiti i u radu  s učenicima ostalih razreda u kojih poteškoće u čitanju i pisanju traju duže ili su kasnije dijagnosticirane te u radu s učenicima koji rade po redovnom programu uz individualizirani pristup ili prilagodbu nastavnih sadržaja.

Sadržaji i metoda rada prezentirana u Vježbenici, u dosadašnjem radu su se pokazali vrlo učinkovitima. Radi se o učenju čitanja s oslanjanjem na slog kao osnovnu izgovornu jedinicu. Slogovi su u Vježbenici označeni različitim bojama, što ovom materijalu daje originalnost i posebnost te olakšava rad učenicima, učiteljima, roditeljima i stručnim suradnicima.

Također, može poslužiti i kao prijedlog za izradu sličnih materijala za vježbanje čitanja, pisanja, govornog i pisanog izražavanja.