Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“Bolesti štitnjače – liječenje i prehrana“, predavanje u organizaciji Udruge Bioleptir

listopad 9, 2015 @ 18:00 - 20:00

Udruga Bioleptir osnovana je 2009. godine. Našu udrugu podržava International Hormone Society, svjetska organizacija liječnika koji se bave hormonskom terapijom, a posebno dr Hertoghe, predsjednik organizacije kod kojeg se neke od nas liječe.
Osnovni nam je cilj informirati oboljele i zainteresirane o takozvanom funkcionalnom (holističkom, integrativnom) pristupu koji prvenstveno uključuje pravilnu prehranu, a tek onda eventualnu terapiju. Nažalost primjećujemo da ne postoji prevencija, da su prehrambene smjernice potpuno pogrešne te da vode u bolest.
Prošle smo godine organizirali humanitarnu vožnju biciklima od Osijeka do Londona – Tour de Thyroid, a ove godine vozili smo od Osijeka preko Virovitice do Zagreba i održali 3 predavanja na temu prevencije i liječenja bolesti štitnjače.
Službene smjernice za liječenje bolesti štitnjače potpuno se razlikuju od onoga što pokazuje znanost, te mnogi pacijenti i dalje osjećaju simptome bolesti bez obzira što ih liječnici uvjeravaju da su adekvatno liječeni. Mi se trudimo ukazati na sve te propuste te ljudima dati informacije kako tumačiti nalaze kako bi prvenstveno sebi mogli pomoći. Naime, hormoni štitnjače ključni su za ispravnu funkciju svih tkiva u organizmu, te ako ijedno tkivo nije opskrbljeno dovoljnom količinom hormona štitnjače, pojavljuju se simptomi. najčešći simptomi su: UMOR, iscrpljenost, depresija, letargija, promjene raspoloženja, hladne šake i stopala, opadanje kose, živčanost, neplodnost, bolovi u mišićima i zglobovima, suha koža, žučni kamenci, inkontinencija, konstipacija…
Ako na terapiji postoji i jedan od simptoma, pacijenti nisu na adekvatnoj terapiji.
Želimo ukazati na sve vrste hormonske terapije, a posebno superiornu terapiju ekstraktom svinjske štitnjače (tzv. prirodnim hormonima) te na sve ostale faktore koji utječu na razvoj hipo ili hipertireoze, slabijeg odnosno pojačanog lučenja hormona štitnjače.
Posebno naglašavamo važnost prehrane za remisiju autoimunih bolesti. Najčešće govorimo o Hashimotovom tireoiditisu, nešto rjeđe o Graves-Basedowljevoj bolesti. No, najvažniji korak u izlječenju je pronalazak i uklanjanje uzroka.

Details

Date:
listopad 9, 2015
Time:
18:00 - 20:00
Event Categories:
,
Event Tags:

Organizer

GKMM
Phone:
+38521685000

Venue

GKMM – Središnja knjižnica
Slobode 2

Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
021685000
Website:
www.gkmm.hr