Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Ciklus putopisnih tribina “Tamo, tamo da putujem…”. Gošća je Nikolina Uroda s predavanjem “Plavuša u Iranu i Afganistanu”

lipanj 12, 2014 @ 18:00 - 19:00

Afganistan4 (139)Nikolina Uroda oboružana tolerancijom na nekonvencionalne oblike smještaja i transporta stečenom u dugogodišnjoj arheološkoj praksi putovala je mjesec dana Iranom i Afganistanom.
Svaki dan na putu donosio je novo pitanje: Koliko košta plastična operacija nosa u Iranu? Koliko ljudi može stati u automobil na putu od Mazar e Sharifa do Balkha? Koje se marame ove sezone nose u Esfahanu? Što je sigurnost prema afganistanskim mjerilima? Zašto svaki Iranac koji govori engleski želi otići u Njemačku? Kako Ahmad Shah Massoud spašava život i nakon
smrti? Koliko prosječnog Afganistanca košta brak i koja je uloga žene u toj zajednici? Kako sačuvati živu glavu u tunelu Salang, mjestu najveće cestovne katastrofe svih vremena?

Odgovori na ova i još intrigantnija pitanja, te uvid u maštovita dekorativna rješenja interijera u dotičnim zemljama (s posebnim naglaskom na sanitarne čvorove!), očekuju vas na tribini “Tamo, tamo da putujem…” u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u četvrtak 12. lipnja u 18 sati.

Detalji:

Datum:
lipanj 12, 2014
Vrijeme:
18:00 - 19:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica
Slobode 2

Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685000
Web stranica:
www.gkmm.hr