Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ciklus putopisnih tribina “Tamo, tamo da putujem…”. Gošća je Nikolina Uroda s predavanjem “Plavuša u Iranu i Afganistanu”

lipanj 12, 2014 @ 18:00 - 19:00

Afganistan4 (139)Nikolina Uroda oboružana tolerancijom na nekonvencionalne oblike smještaja i transporta stečenom u dugogodišnjoj arheološkoj praksi putovala je mjesec dana Iranom i Afganistanom.
Svaki dan na putu donosio je novo pitanje: Koliko košta plastična operacija nosa u Iranu? Koliko ljudi može stati u automobil na putu od Mazar e Sharifa do Balkha? Koje se marame ove sezone nose u Esfahanu? Što je sigurnost prema afganistanskim mjerilima? Zašto svaki Iranac koji govori engleski želi otići u Njemačku? Kako Ahmad Shah Massoud spašava život i nakon
smrti? Koliko prosječnog Afganistanca košta brak i koja je uloga žene u toj zajednici? Kako sačuvati živu glavu u tunelu Salang, mjestu najveće cestovne katastrofe svih vremena?

Odgovori na ova i još intrigantnija pitanja, te uvid u maštovita dekorativna rješenja interijera u dotičnim zemljama (s posebnim naglaskom na sanitarne čvorove!), očekuju vas na tribini “Tamo, tamo da putujem…” u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u četvrtak 12. lipnja u 18 sati.

Details

Date:
lipanj 12, 2014
Time:
18:00 - 19:00
Event Categories:
,
Event Tags:

Venue

GKMM – Središnja knjižnica
Slobode 2

Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
021685000
Website:
www.gkmm.hr