Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

“Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!”, akcija darivanja slikovnica i knjiga za djecu Gunje

veljača 14, 2015 @ 08:00 - 13:00

Međunarodni dan darivanja knjiga volonterski je projekt kojim se kod djece želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Obilježava se 14. veljače darivanjem vlastitih knjiga ili slikovnica čime djeca međusobno dijele radost čitanja te istovremeno pomažu drugoj djeci.
Ove godine želimo darovati slikovnice i knjige za školske knjižnice uništene poplavama u Gunji “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!”
Zašto: Čitanje nam pomaže da razvijemo osjećaje, bogati našu maštu i rječnik, pomaže da zavolimo knjige i čitanje i najvažnije zabavno je a knjiga je jedno od najvećih dobara. Ovom akcijom darivanja želimo uljepšati školske dane i popuniti djelić dobara koja su uništena poplavama u svibnju prošle godine na području Gunje u Vukovarsko – srijemskoj županiji.
Kako: Najtraženiji su osnovnoškolski lektirni naslovi ali i oni koji nisu lektirni stoga ponesi očuvanu knjigu ili slikovnicu koju si pročitao/la ili prerastao/la. Na Odjelu za djecu i mlade Središnje knjižnice nalazi se kutija u koju možeš ostaviti svoju knjigu ili slikovnicu koju želiš darovati i nečije srce obradovati.

Kada: 14. – 28. veljače 2015.
Gdje: Odjel za djecu i mlade Središnje knjižnice, Slobode 2, Split
Djeca djeci daruju – neka priče i bajke svijetom caruju jer:

Knjiga je vrjednija od svih spomenika ukrašenih slikama, reljefom i duborezom, jer ona sama gradi spomenike u srcu onoga koji je čita.

(egipatski zapis)

Detalji:

Datum:
veljača 14, 2015
Vrijeme:
08:00 - 13:00
Događaj Categories:
, ,
Događaj Tags:
, ,

Organizator

GKMM – Odjel multimedije
Telefon:
+38521 685 024
E-pošta:
sredisnjica-multimedija@gkmm.hr
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/wordpress/?page_id=1588

Lokacija

GKMM – Središna knjižnica, Odjel za djecu i mlade
Slobode 2

Split, 21000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685000
Web stranica:
www.gkmm.hr