Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Čitamo i pišemo i pritom uživamo: vježbenica i obljetnica

ožujak 14, 2017 @ 18:00 - 20:00

U sklopu Nacionalne kampanje „I ja želim čitati“ za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom, njezini partneri Gradska knjižnica Marka Marulića Split i Udruga Dyxy organiziraju predstavljenje vježbenice „Čitamo i pišemo“ autorica pedagoginje Agnes Jelačić i logopedinje Zore Jović. Udruga Dyxy, županijska udruga za djecu i mlade s teškoćama čitanja, pisanja i učenja ove godine obilježava desetu godinu svoga djelovanja pa će ovom prilikom predstaviti svoj rad.

Više o udruzi možete naći na njihovoj stranici http://udruga-dyxy.hr/ .

O Vježbenici:

Vježbenica je namijenjena učenicima prvog razreda koji imaju poteškoće u usvajanju čitanja i pisanja, ali i ostalim učenicima prvog razreda kao dodatni  materijal za rad u školi ili za domaću zadaću. Zbog jednostavnosti ona pruža učenicima mogućnost samostalnog rada bez prevelike intervencije odraslih. Može poslužiti i u radu  s učenicima ostalih razreda u kojih poteškoće u čitanju i pisanju traju duže ili su kasnije dijagnosticirane te u radu s učenicima koji rade po redovnom programu uz individualizirani pristup ili prilagodbu nastavnih sadržaja.
Sadržaji i metoda rada prezentirana u Vježbenici, u dosadašnjem radu su se pokazali vrlo učinkovitima. Radi se o učenju čitanja s oslanjanjem na slog kao osnovnu izgovornu jedinicu. Slogovi su u Vježbenici označeni različitim bojama, što ovom materijalu daje originalnost i posebnost te olakšava rad učenicima, učiteljima, roditeljima i stručnim suradnicima.

Također, može poslužiti i kao prijedlog za izradu sličnih materijala za vježbanje čitanja, pisanja, govornog i pisanog izražavanja.

Details

Date:
ožujak 14, 2017
Time:
18:00 - 20:00
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Organizer

GKMM – Odjel za djecu i mlade
Phone:
+38521685020; +38521685022
Email:
sredisnjica-djecji@gkmm.hr
Website:
http://www.gkmm.hr/odjel_za_djecu_i_mlade.htm

Venue

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
021 685 027
Website:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/