Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Festival svjetske književnosti 2017.: Richard Schuberth

rujan 6, 2017 @ 20:30 - 22:00

Razgovor vodi Luiza Bouharaoua

 

Richard Schuberth, rođen 1968. u Ybbsu na Dunavu (Austrija), pisac je i esejist, dramatičar, pjesnik, autor aforizama, satira, polemika, znanstvenih tekstova, čak i glazbene enciklopedije. Živi i stvara u Beču a radio je kao DJ, karikaturist, redatelj i skladatelj. Dobitnik je više njemačkih i austrijskih nagrada i stipendija. Jedan je od osnivača glazbenog festivala Balkan Fever. Objavio je četrnaest knjiga među kojima su najpoznatije: Petak u Sarajevu (2003.), Kako je Branka čišćenjem dospjela na vrh (2012.), Bubnjanje s druge strane velike rijeke (2013.), Novi đavolji rječnik (2014.), Hrđa i kiselina. Eseji, polemike, govori i satire 1994. − 2004.(2014.), Karl Kraus − 30 i tri nagovaranja (2016.).

Kronika vesele zavjere njegov je prvi roman preveden i na hrvatski jezik u izdanju nakladničke kuće Fraktura.

 

O knjizi:
Kad markantni ali vremešni profesor Katz u vlaku za Beč upozna tinejdžerku Biggy, ostali putnici teško mogu naslutiti da upravo počinje pustolovina njihovih života. Njihova glavna misija postaje spriječiti mladoga nadobudnog pisca Renéa Mackensena da napiše roman o Katzovoj neprežaljenoj ljubavi Klari Sonnenschein. Renéu je naime dovoljno to što zna da je Klara preživjela koncentracijski logor kako bi ispleo priču o njoj koja nema nikakve veze s time kakva je ona uistinu bila. Katz i Biggy kuju nevjerojatnu zavjeru koja je minuciozno razrađena i pomalo okrutna, ali i neizmjerno duhovita i pametna. A njezini protagonisti u potrazi za istinom morat će iz austrijske idile putovati sve do Beograda i Tel Aviva.
Kronika vesele zavjere prvi je roman prokušanog austrijskog esejista, dramatičara i pjesnika Richarda Schubertha. U njemu se miješaju mašta, oštroumnost i vic, a posebne poslastice su aforizmi kojima se otvaraju poglavlja. Pravi recept kako misliti svojom glavom i sačuvati neovisan duh!

Detalji:

Datum:
rujan 6, 2017
Vrijeme:
20:30 - 22:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, ,

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
021 685 027
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/

Organizatori

GKMM
Nakladnička kuća Fraktura