Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Glazba u slici – slika u glazbi“ predavanje, izložba i slikarski performans Jasne Blajić

studeni 16, 2015 @ 18:00 - 20:00

Jasna Blajić rođena je 1956. u Murskoj Soboti, a djetinjstvo je provela u Lendavi. Školu likovnih primijenjenih umjetnosti završila je u Zagrebu izradom tapiserije na temu glazbene mladeži. Diplomirala je na studiju za tekstilni dizajn pri Tehnološkom fakultetu u Zagrebu na temu Coco Chanel izradom ručno tkanog materijala.
Živi i stvara u Splitu.
Svoje radove izlagala je na brojnim samostalnim i nekoliko skupnih izložbi.
Na Splitskom festivalu radila je likovno-glazbene skice izvođača, a na Splitskom ljetu i u HNK stvarala je likovno-glazbene mape.
U svoje likovno stvaranje i izražavanje Jasna Blajić utkala je i glazbu. Ona ocrtava glazbu opera i baleta i drugih glazbenih oblika i manifestacija. Njezin je rad unikatni spoj glazbe i slikarske ekspresivne kompozicije u emotivnoj cjelini. Već godinama ona na platno prenosi svoj doživljaj glazbenih remek-djela različitih autora (Gotovca, Bizeta, Verdija, Puccinija, Beethovena) prepuštajući se spontanom izražavanju osjećaja koje u njoj budi glazba. U njenim radovima koje stvara uživo osjeća se ljubav, ljepota življenja i strast.
Tijekom glazbeno-slikarske večeri u velikoj dvorani GKMM Jasna Blajić pričat će o svom likovnom stvaralaštvu i slikati uz glazbu.

Details

Date:
studeni 16, 2015
Time:
18:00 - 20:00
Event Categories:
, ,

Organizer

GKMM
Phone:
+38521685000

Venue

GKMM – Središnja knjižnica
Slobode 2

Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
021685000
Website:
www.gkmm.hr