Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Izložba radova Danijele Grubišić “Razlistane forme – Objekti u prostoru – Objekt u pokretu”

kolovoz 1, 2017 @ 13:00 - kolovoz 24, 2017 @ 15:30

Daniela Grubišić rođena je 1976. u Splitu gdje je završila Ekonomsko-birotehničku školu 1994. U Zagrebu završava 2009. Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn.
2015. godine upisuje Umjetničku akademiju u Splitu, na istoj završava 2017. preddiplomski studij Odsjeka za kiparstvo u klasi redovitog profesora Matka Mijića. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi, na triennalu hrvatskog medaljerstva i male plastike 2016. godine, te na izložbi Rad, tekst, kontekst (oblici kolaborativnih praksi) 2017.

Kontakt:
delagrubisic@gmail.com

 

Radom Objekti u prostoru (260 x 150 x 100 cm) istražujem odnos slikarsko kiparskih materijala smještenih u žičane kugle u mobilnoj skulpturi koja svojim težištem otvara mogućnost intervencije crtežom. Rad je smješten u kontekst prostornog crteža.

Nakon Objekata u prostoru nastavljam s radom Razlistane forme (25 x 200 x 30 cm).

Ideja rada Razlistane forme je došla težnjom za apstraktnim izrazom u mediju gline i stvaranjem apstraktnog kiparskog djela.

Istražujući geometriju i geometrijske oblike veoma me je zainteresirala ideja da se kroz geometriju mogu matematički sagledati konstrukcije Univerzuma.

Rad Razlistane forme apstraktna je kompozicija razvijena do geometrijske apstrakcije, oslanjajući se na geometriji i matematici, te težnji ka krajnjoj jednostavnosti. sastoji se od 15 djelova. U svakom od 15 spiralnih radova se nalaze geometrijska tijela trokuta, kvadrata i kruga. Rad je sastavljen od 30 djelova terakote, odnosno 30 spirala sa po 5 umetnutih polukrugova, 5 kvadrata i 5 trokuta koji se u nizu naslanjaju jedni na druge tvoreći kompoziciju geometrijskih tjela, ujedno ostvarujući dinamiku pokreta.

Rad Razlistane forme je ujedno prostorna instalacija. Razmještajem pojedinih geometrijskih elemenata u prostoru postižu se različite kompozicije. Ovisno o postavljanju i razmještaju geometrijskih elemenata dobijamo različitie dinamičke i razigrane forme prostornih instalacija.

U radu su prikazani elementi kompozicije Razlistane forme, uglačane plohe te prostorne instalacije s notom dizajna prikazujući simetrični raspored nizanja spiralnih i geometrijskih likova u jednu cijelinu stvarajući dinamičnost, razigranost formi, a istodobno tvoreći harmoniju s pogledom odozgo postižući dinamiku kretanja naizgled statičnog kiparskog rada.

Rad Objekt u pokretu (200 x 150 cm) je dvodimenzionalni prikaz objekta u prostoru. Slika u tehnici akrila, u kombinaciji sa teksturom piljevine tamno crvenih do žutih tonova organske apstrakcije u odnosu na geometrijski oblik postavljen u prednji plan, s naslikanim geometrijskim šablonama ostavlja dojam trodimenzionalnog objekta u pokretu.

Detalji:

Početak:
kolovoz 1, 2017 @ 13:00
Kraj:
kolovoz 24, 2017 @ 15:30
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, ,

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Izložbeni prostor
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
+38521685011
Web stranica:
http://www.gkmm.hr

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000