Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Izmjena programa u petak, 9. rujna 2016.

rujan 9, 2016

Žao nam je što u ime organizacijskog tima Festivala svjetske književnosti u Splitu moramo obavijestiti našu vjernu publiku Festivala i ostale građane koji su namjeravali prisustvovati gostovanju slovenskog pisca i regionalne zvijezde Gorana Vojnovića u petak, 9. rujna da je isto otkazano.
Nažalost, radi se o nepremostivim objektivnim razlozima koji su iskrsnuli na razočaranje i nas kao organizatora jer smo petak najavili kao jedan od udarnih programa, ali i samog g. Vojnovića kojem je silno žao što ne može doći u Split.
Umjesto gostovanja u živo, osmislili smo zamjenski program u istom terminu, petak 9.9. u 20h, u velikoj dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića. Nakon što nam se autor obrati internetskom vezom, moderator i organizator Nebojša Lujanović napravit će kratak presjek Vojnovićevog stvaralaštva. Središnji dio večeri je projekcija filma Čefuri raus! koji je nastao na temelju istoimenog Vojnovićevog romana. On je, u suradnji s velikim imenom filmske scene Abdulahom Sidranom, napisao i scenarij, a dio glumačke postave uključuje velikane kao što su Emir Hadžihafisbegović i Mustafa Nadarević. Priča je to o mlađoj generaciji imigranata koji odrastaju neprilagođeni u ljubljanskom kvartu Fužine čiji se status pogoršava, a nestabilna obiteljska veza razara nakon incidenta s policijom glavnog junaka. Goran Vojnović je obećao nadoknaditi svoj izostanak splitskoj publici gostovanjem na jednoj od narednih mjesečnih tribina Demontaža u knjižnici. Pozivamo publiku da ipak dođe u petak upoznati se s autorovim djelima i uživati u dinamičnom filmu.

Detalji:

Datum:
rujan 9, 2016
Događaj Category: