Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Klub čitatelja Deveti kat u Knjižnici Brodarica – Cees Nooteboom: „Noću dolaze lisice“

travanj 19, 2016 @ 18:30 - 20:00

Cees Nooteboom

Klub čitatelja Deveti kat u Knjižnici Brodarica

Cees Nooteboom: „Noću dolaze lisice“

Cees Nooteboom (Den Haag 1933) nizozemski je pjesnik, pisac, esejist, putopisac, hodočasnik, erudit i mudrac. Postoje autori, iznimno su rijetki, obično pišu velike romane, koji se čitaju danima, ponekad sedmicama, čijem kraju kada se primaknemo osjećamo potrebu da učinimo nešto. Upravo jedan od takvih autora je i Cees Nooteboom, jedan od najvažnijih živućih europskih kniiževnika.

Ceesovo ime često se spominje u krugu kandidata za Nobelovu nagradu za književnost, djelu su mu prevedena na dvadesetak svjetskih jezika, a dostupan je našoj čitateljskoj publici.

Življenje u uređenoj državi poput Nizozemske jamči njezinim građanima prava koja zaslužuje svaki čovjek na zemlji, a piscima omogućuje da se literarno uhvate u koštac sa vječnim pitanjima ljudskog postojanja. Upravo u svojoj posljednjoj knjizi „Noću dolaze lisice“ autor se bavi tim vječnim pitanjima – razlog postojanja i fenomen života i smrti.

Cess Nooteboom za tu knjigu kaže: „Kada dođete u moje godine, izgubite mnogo prijatelja. I to je tema o kojoj se trebate često podsjećati. Svi se prisjećaju prijatelja kojih više nema. Ovom sam knjigom htio odati počast ljudima koje sam poznavao.“

Ovo je kratka knjiga od osam pripovijedaka, a može se čitati i kao roman o životu i smrti, smješten diljem obale Sredozemnog mora. Krasi ga vrsno i raznovrsno pripovijedanje različitih likova (pripovjedača).

Voditeljica kluba: Liljana Aviani, dipl. knjižničar

Detalji:

Datum:
travanj 19, 2016
Vrijeme:
18:30 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, ,

Organizator

GKMM – Knjižnica Brodarica
Telefon:
+38521 685 080, +38521 685 083
Web stranica:
http://www.gkmm.hr

Lokacija

GKMM – Knjižnica Brodarica
Terzićeva 5/IX

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+38521 385 080, +38521 385 083
Web stranica:
http://www.gkmm.hr