Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Književni klub kroničnih knjigofila u knjižnici Trstenik: Carl Sagan “Kontakt”

travanj 29, 2015 @ 18:00 - 20:00

Komunikaciju bi suhoparno mogli definirati kao čin prenošenja informacija između dvije osobe. Čitav život sakupljamo i razmjenjujemo informacije kako bi se bolje snašli u svijetu koji nas okružuje. Sama količina informacija koju skladištimo u svom neuronskom kompjutoru ne znači da posjedujemo i pravi način komunikacije s drugima. Zapravo, mrtva masa podataka koju smo arhivirali može ‘oživjeti’ jedino ako pronađemo pravi način protoka podataka između nas i svijeta. Tek nakon uspostave prave veze s drugima možemo uspostaviti i istinsku vezu sa samim sobom. I samo onda možemo govoriti o Kontaktu, o kojem govori i Carl Sagan u istoimenoj knjizi.

‘Zanimljiva ste vrsta. Jedinstven spoj. Sposobni ste za tako lijepe snove i užasne noćne more. Osjećate se tako izgubljeni, odsječeni i usamljeni, samo što to niste. U našim istraživanjima otkrili smo da usamljenost može izliječiti jedino kontakt s drugima.’

Kontakt počinje ovdje i sada, na Zemlji. I tek kad otkrijemo na koji način ljudska bića mogu razvijati tehnologiju komunikacije, a da se pritom ne udaljavaju nego približavaju možemo se prebaciti u široka svemirska prostranstva. Jedna od osnova prave vrste komunikacije je i ravnopravnost, pa možemo stvari malo banalizirati i reći da ne može biti ravnopravne komunikacije sve dok riječ Zemljanin bude imala prednost velikog početnog slova nad riječi vanzemaljac.
Dođite u srijedu, 29. travnja na odjel Trstenik u 18 sati i pokušajte ostvariti Kontakt sa ostalim članovima Kluba kroničnih knjigofila.

Voditelj je Dražen Šaškor, dipl. knjiž.

Details

Date:
travanj 29, 2015
Time:
18:00 - 20:00
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, ,

Organizer

GKMM – Knjižnica Trstenik
Phone:
+38521685077
Email:
trstenik@gkmm.hr
Website:
http://www.gkmm.hr

Venue

GKMM – Knjižnica Trstenik
Papandopulova 25

Split, 21000 Hrvatska
+ Google Map
Phone:
021685075; 685077
Website:
www.gkmm.hr