Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Knjižnica Trstenik, književni klub kroničnih knjigofila: Flannery O’Connor

lipanj 8, 2016 @ 18:00 - 20:00

Flannery O'Connor

‘Zlo je jednostavno i ima bezbroj oblika.’

Arhitektura zla može iznjedriti fascinantne građevine koje nas ponekad mogu hipnotizirati svojom neumoljivom logikom koja svoje građevno tkivo crpi iz nedostatka empatije ili viška ravnodušnosti.

Arhitektica Flannery O’Connor započinje graditi svoja umjetnička djela od nekog čudnog metalnog dijela za kojeg uopće nismo sigurni čemu služi, a kad nakon nekog vremena taj dio dobije jedan još čudnovatiji dodatak koji savršeno upada u utore prvog dijela,  još uvijek ne možemo sagledati  svrhu svega toga. Kako građevina počinje pomalo poprimati svoju završnu siluetu i mi počinjemo shvaćati i cijeniti neophodnost nekih napadno ružnih unutarnjih elemenata koji, u stvari, služe kao kontrapunkt blještavilu vanjske ljepote. Tek na samom kraju doznajemo pravu istinu, koju smo cijelo vrijeme nekako podsvjesno i naslućivali, a to je da je svaka građevina zapravo pakleni stroj koji neumoljivo otkucava. Najveća ironija je što je svaki protagonist priče svoj način uništenja osobno izgradio, marljivo slijedeći majstorske upute Flannery O’Connor.

Dođite u knjižnicu Trstenik u srijedu, 8. lipnja u 18 sati i zajedno s ostalim knjigofilima uživajte u razgledavanju filigranski preciznih kotačića unutarnjeg ustrojstva zla koji pokreću priče ove samozatajne južnjakinje.

‘Tko god se bori protiv čudovišta, neka pazi da pritom i sam ne postane čudovište. Kad dugo gledaš u ponor, ponor počinje gledati u tebe…’

 

 Voditelj je Dražen Šaškor, dipl. knjiž.

Details

Date:
lipanj 8, 2016
Time:
18:00 - 20:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Organizer

GKMM – Knjižnica Trstenik
Phone:
+38521685077
Email:
trstenik@gkmm.hr
Website:
http://www.gkmm.hr

Venue

GKMM – Knjižnica Trstenik
Papandopulova 25

Split, 21000 Hrvatska
+ Google Map
Phone:
021685075; 685077
Website:
www.gkmm.hr