Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

KvizoMMar za srednjoškolce

listopad 24, 2016 @ 19:00 - 20:00

Nakon nekoliko uspješnih izdanja kviza na kojem su se zabavili i neki od istaknutih i medijski poznatih kvizomana, od nove jesenske sezone slijedi modificirana verzija koja bi se približila srednjoškolcima. S obzirom da se radi o kritičnoj skupini koja nakon lektirnih naslova nastavlja druženje s književnošću samo u onom malom postotku koliko ih polazi na studij koji uključuje tu aktivnost, Gradska knjižnica Marka Marulića, u suradnji s kreatorom kviza Nebojšom Lujanovićem (pisac, teoretičar i predavač), odlučila je upravo njima prilagoditi program.

Ideja kviza je zabavno-edukativni učinak kroz pitanja kojima se ne mjeri nečije znanje ili rangira sposobnost memoriranja. Ona su postavljena tako da odgovor rijetki ili nitko ne može znati, ali svi mogu pogađati. Radi se o anegdotama iz sfere književnosti (klasika, ali i suvremenih naslova) čiji su naknadni odgovori mala predavanja koja kriju zanimljivu priču. Takva priča bi trebala približiti književnost učenicima, prikazati je zanimljivom i dinamičnom, na razini anegdote im oblikovati ideju ili specifičnost pojedinog klasika te ih tako ohrabriti u daljnjem samostalnom čitanju i istraživanju. Pokrovitelj kviza je nakladnička kuća Fraktura koja u svakom kvizu daruje dva do tri naslova najagilnijim učenicima.

U kratkom i dinamičnom druženju, kviz spaja edukaciju sa zabavom i kao takav nudi srednjoškolcima kvalitetno provođenje zajedničkog vremena izgrađujući u njima naviku posjete knjižnici i cjeloživotnog učenja.

Detalji:

Datum:
listopad 24, 2016
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, ,

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021 685 027
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/