Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Obilježavanje Mediteranskog dana obale

rujan 24, 2018 @ 18:30 - 20:00

Ponedjeljak, 24. rujna 2018. u 18:30 u dvorani 1 Središnje knjižnice

Predavanje dr. sc. Melite Mokos Znanje o moru – temelj za postizanje ciljeva održivog razvoja na Mediteranu, u organizaciji Centra PAP/RAC iz Splita

U sklopu proslave Mediteranskog dana obale, u organizaciji Centra PAP/RAC iz Splita, u Središnjoj knjižnici GKMM dr. sc. Melita Mokos, Koordinator EMSEA – Med (European Marine Science Educators Association – Mediterranean) s Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru održat će predavanje o važnosti poznavanja mora; stanja, utjecaja i procesa koji se u morima i oceanima zbivaju. Da bismo na održiv način upravljali ovim važnim resursom, te dugoročno kvalitetno riješili postojeće probleme, potrebno je ponuditi informacije i znanje o moru. Većina mora još je uvijek neistražena, a zastupljenost morskih tema u nastavnim programima biologije, kemije i fizike nedovoljna je. Upravo iz ovih razloga, 2020. započinje UN-ovo desetljeće znanosti o moru.

Mediteranski dan obale slavi se 25-og rujna u svim Mediteranskim zemljama, dok je centralna proslava ove godine u Splitu. PAP/RAC, organizator proslave, dio je Mediteranskog Akcijskog Plana, UN-ovog programa za okoliš. Dan obale slavi se kroz brojne aktivnosti od 22. do 25. rujna. Većina aktivnosti odvija se u Đardinu, ali i na brojnim drugim gradskim lokacijama. Dan obale predstavit će bogat program za stručnu i širu javnost s ciljem promicanja vrijednosti obalnog područja te podizanje svijesti o prijetnjama obali i moru. Centralna tema ovogodišnje proslave je 40. rođendan PAP/RAC-a, odnosno 40 godina suradnje mediteranskih zemalja na osiguranju zdravih, produktivnih, raznolikih, prepoznatljivih, privlačnih i otpornih mediteranskih obala.

Detalji:

Datum:
rujan 24, 2018
Vrijeme:
18:30 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, ,

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, dvorana 1
Ulica slobode 2
Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
0038521 685 000
Web stranica:
http://www.gkmm.hr

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000