Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

„Obitelj i rizična ponašanja kod djece”, predavanje Branke Čović, soc. pedagoginje (u sklopu projekta „Učim stvarajući II”)

svibanj 17, 2016 @ 18:00 - 19:00

„Obitelj i rizična ponašanja kod djece” predavačica je soc. pedagoginja Branka Čović

Udruga ANST 1700 nositelj je projekta pod nazivom „Učim stvarajući II” koji se temelji na potrebama djece u smislu dostupnosti aktivnosti organiziranog provođenja slobodnog vremena te jačanja roditeljskih kompetencija. Projekt je financiran od Ministarstva zdravlja, te se provodi u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Marka Marulića Split, Gradskom knjižnicom Solin i Gradskom knjižnicom Kaštela.
U sklopu projekta provode se besplatne socio-pedagoške kreativne radionice za djecu, a predviđena su predavanja za roditelje u dva termina i dvije teme a prva nosi naslov „Obitelj i rizična ponašanja kod djece”. Jedan od bitnih problema današnjice je porast nasilja među djecom i mladima. Svakog dana čitamo o nekom novom izgredu, napadima na maloljetnike, tučnjavama u školama, opijanjima maloljetnika, različitim vrstama psihičkog maltretiranja npr. putem društvenih mreža. Brojni psiholozi bave se proučavanjem različitih čimbenika koji dovode do rizičnog ponašanja djece i mladih. Stručnjaci različitih znanstvenih područja pokušavaju odgonetnuti zašto neka djeca i mladi koji su izloženi rizičnim činiteljima ne usvajaju rizično ponašanje, za razliku od drugih koji se nalaze u istim ili sličnim okolnostima.

Detalji:

Datum:
svibanj 17, 2016
Vrijeme:
18:00 - 19:00
Događaj Categories:
, ,
Događaj Tags:
, , ,

Organizator

GKMM – Odjel za djecu i mlade
Telefon:
+38521685020; +38521685022
E-pošta:
sredisnjica-djecji@gkmm.hr
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjel_za_djecu_i_mlade.htm

Lokacija

GKMM – Središna knjižnica, Odjel za djecu i mlade
Slobode 2

Split, 21000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685000
Web stranica:
www.gkmm.hr