Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Dalmatinsko evanđelje – Gastronomija II. – Peškarija (Jela od riba i glavonožaca, školjaka i rakova), drugo predavanje Siniše Vukovića

24 studenoga, 2015 @ 18:00 - 20:00

Dalmatinsko evanđelje – Gastronomija II. – Peškarija (Jela od riba i glavonožaca, školjaka i rakova)

Autor vrlo zapažene knjige Dalmatinsko evanđelje i istoimenog serijala u Slobodnoj Dalmaciji, Siniša Vuković, u nizu predavanja provest će nas kroz tradicionalnu dalmatinsku gastronomiju. U drugom predavanju Peškarija bit će govora o jelima od ribe, napose onim receptima koje smo ili zaboravili ili nismo za njih niti znali da su ih spravljali stari Dalmatinci: na otocima i u priobalju. Proći ćemo kroz jela od bijele i plave ribe, landovine i glavonožaca, rakova i školjaka. Sve će bit popraćeno projekcijom brojnih fotografija jela, kao i samih postupaka pripreme: bilo u bronzinu ili teći, na ražnju, gradelama ili ispod peke.

Ovaj četverodijelni serijal posvećen dalmatinskoj tradicionalnoj gastronomiji temelji se na Vukovićevoj knjizi Dalmatinska kužina… bižnonih Katine i Mande, none Zorke, pokojne matere Nikoline, ma ne brez nonota Anđelkota, koja je u pripremi i koja početkom iduće godine izlazi u izdanju „Jafre print“ iz Solina i autora, na gotovo 700 stranica s dosad neviđenim brojem fotografija.

Detalji:

Datum:
24 studenoga, 2015
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica
Slobode 2

Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685000
Web stranica:
www.gkmm.hr