Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Predavanje dr. sc. Zorana Zoričića „Obiteljska terapija obitelji s ovisnikom“, u suradnji s Županijskom zajednicom klubova liječenih alkoholičara Split

prosinac 2, 2016 @ 18:00 - 20:00

Osnovne postavke sistemske obiteljske terapije navode kako je ovisnik zapravo samo nositelj simptoma, kako je uzročnost cirkularna, te kako je fokus tretmana obitelj, a ne samo pojedinac. Radeći sa pojedinim članom obitelji, provocirajući pozitivnu promjenu, djelujemo i na cijelu obitelj i obrnuto, radeći sa obitelji bez nekog njenog člana, promjena se odražava i na odsutnog člana.
Svaka je psihoterapijska metoda potencijalno i individualna i obiteljska. Intervencijama koje činimo ipak unosimo u obitelj važne sadržaje koji nose potencijal da, kad-tad, budu iskorišteni u pozitivne terapijske svrhe. Bez uključivanja obitelji u tretman, ne samo kao pratnje, već kao fikusa tretmana, nema ni uspješne rehabilitacije.

Predavanje o značaju obiteljske sistemske terapije kod ovisnika drži vodeći stručnjak za ovisnosti u zemlji dr. sc. Zoran Zoričić, dr. med., specijalist psihijatar sa Klinike za psihijatriju, KB „Sestre milosrdnice“, Zagreb.

Detalji:

Datum:
prosinac 2, 2016
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
,

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021 685 027
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/