Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“Glaukom – tihi kradljivac vida”, predavanje doc. prim. dr. sc. Suzane Konjevoda

veljača 15, 2017 @ 18:00 - 20:00

Predavanje “Glaukom – tihi kradljivac vida” doc. prim. dr. sc. Suzana  Konjevoda, specijalist oftalmologije, u organizaciji Akademije medicinskih znanosti Hrvatske  – Podružnice Split

Glaukom je progresivna multifaktorijalna neurooptikopatija. Jedan je od vodećih uzroka sljepoće u svijetu. Početak bolesti je spor i neprimjetan. Glavni čimbenik rizika za razvoj galukoma je povišen intraokularni tlak. Bolest je karakterizirana oštećenjem vidnog živca i promjenama u vidnom polju. Vrlo je važno rano otkrivanje i početak liječenja glaukoma, jer na taj način može se usporiti napredovanje bolesti. Glaukom je spora i kronična bolest koja traje cijeli život i ako se ne otkrije na vrijeme i liječi na odgovarajući način dovodi do gubitka vida.

Doc. prim. dr. sc. Suzana Konjevoda, specijalist oftalmologije, rođena 1966. godine u Šibeniku. Diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1990. godine, magistrirala 2000. godine, doktorirala 2005. godine na Sveučilištu u Zagrebu, naslov disertacije „Uporabna vrijednost usmjereno orijentirane perimetrije u dijagnostici bolesnika s ishemičkim oštećenjem vidnog živca”. Radi na Sveučilištu u Zadru i Odjelu za oftalmologiju OB Zadar (obnaša dužnost voditelja odjela). Područje znanstvenog interesa: kirurgija prednjeg segmenta oka i glaukom. Publicirala preko dvadeset znanstvenih i stručnih radova.
2016. godine – Predsjednica povjerenstva za sekundarnu i trecijarnu zdravstvenu zaštitu HLZ Podružnice Zadar. Od 2016. godine članica Akademije medicinskih znanosti Hrvatske.

Details

Date:
veljača 15, 2017
Time:
18:00 - 20:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Organizer

GKMM
Phone:
+38521685000

Venue

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
021 685 027
Website:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/