Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Predstavljanje knjige “Brodski dnevnik 2“ Ane Grabovac

prosinac 2, 2015 @ 18:00 - 20:00

„Brodski dnevnik 2“ Ane Grabovac nastavak je njezinog prošlogodišnje knjige „Brodski dnevnik“ s kojom je izazvala pravu senzaciju u svijetu pomoraca i članova njihovih obitelji. Ovaj dnevnik prati život žene koja je uz „svog čovika“ plovila svjetskim morima punih 35 godina. Evo što o sebi piše Ana Grabovac:

„Dijete sam splitskih Bačvica, a korijeni su mi otočni, pa mi je more oduvijek bilo blizu. Životnom slučajnošću to more mi je osmislilo život. Živući s morem i od mora učila sam svakodnevno. More me je naučilo da je moj život samo trenutak ili naprosto dar , kojeg mi ono u trenutku svoje ćudljivosti ili zlovolje može oduzeti. Bez pogovora. Poštivala sam ga, a ono me je zaista čuvalo.
Mnoge moje priče kreiralo je more, a moje gimnazijsko naukovanje u klasičnoj gimnaziji „Natko Nodilo“ i završeni studij Hrvatskog jezika i književnosti pomogli su mi da tu kreaciju oblikujem mislima u rečenice i napišem ovaj moj „Brodski dnevnik“. Jesam li uspjela u njemu zabilježiti svoje nostalgije, izgubljenost ili trenutke sreće ne znam. No pišući ga praznila sam se frustracija priskrbljenih brodskim načinom života. I s mirom množila prijeđene morske milje.
Trenutke i događaje s mojih „plavih putova“ zabilježila sam u kratkim pričama mojih knjiga „Moja škola kreativnog pisanja “ i „Ćićolina“ nastalih u Školi kreativnog pisanja Gradske knjižnice Marka Marulića, a prvi dio mog “Brodskog dnevnika“ objavljen je 2014. godine.“

Detalji:

Datum:
prosinac 2, 2015
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
,

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica
Slobode 2

Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685000
Web stranica:
www.gkmm.hr