Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Predstavljanje knjige “Nitko NE mora ODRASTI“

prosinac 14, 2015 @ 18:30 - 20:00

O autorima…

“Nitko NE mora ODRASTI” je autorski prvijenac grupe autora istog prezimena – Erceg. Autor tekstova olitiga zapisničar obiteljskih dijaloga na facebook profilu Željko (1965, Rijeka) je PR i marketing stručnjak, a  oblikovateljica knjige Antonija (1967, Metković) je grafička dizajnerica, oboje uposleni u vlastitoj tvrtki. Ilustratorica Mihaela (1997, Split) je maturantica II. jezične gimnazije izrazito nadarena crtačica stripova, dok su Dan (2004, Split) i Nera (2007, Split) učenici OŠ “Marjan” Split koji žive učeničku svakodnevicu mogli bismo reći muze i glavni likovi djela.

O knjizi…

“Nitko NE mora ODRASTI”

je zapisnik života jedne “face reality family”, puna ljubavi i dnevnih dogodovština, životnih pouka, vrijedna svima koji drže do obiteljskih vrijednosti, onima koji se žele prisjetiti svog odrastanja ili nezapisanih zgoda svojih najbližih. Nastali tijekom 2010/2011 godine ovi su dijalozi uveseljavali, a i u nastavku privlače pozornost brojnih Facebook fanova, koji su sami potakli autore na uobličavanje u knjigu. Iako ilustrirano poput slikovnice, i građeno većinom na dijalozima s djecom, ovo je djelo zapravo namijenjeno odraslima, podsjećajući ih na pravu i čistu dječju logiku s kojom se svi problemi mogu riješiti u jednoj crti, a preduvjet su ljubav i slušanje.

PREDGOVOR

– Ako vam kažem da ne mogu spavat, onda ne mogu spavat! I točka, ha-er!

Tako je mojim prijateljima, supatnicima u roditeljstvu, jedne kasne večeri odbrusio njihov petogodišnjak, standardno predoziran televizijskim reklamama i inim vabilicama na web.

Prokomentirali smo to zajednički onom drevnom istočnjačkom mudrošću, najvećom tajnom djece i roditelja: “Kad su mali, toliko su slatki da bi ih čovjek najradije pojeo! Čim malo porastu, bude mu žao što nije…”.

Sjajna je stvar da su među nepojedenima ostali i ovi Ercezi, šašavi kakvima ih je bog (i nesuđeni raznježeni kanibali uz njega) stvorio. I sjajna je stvar taj Facebook, kad se njime služe normalno pametni ljudi. Sjećam se, u vrijeme dok se još nisam društveno izmrežio Željkovi su mi, gotovo svakodnevni, zapisi iz živog doma znali totalno preokrenuti dan u čistu pozitivu.

Iz ove knjige isijava beskrajna ljubav jednoga nesuđenoga kanibala, isijava čistom svjetlošću, jačom od svake tmine ili sjene svakodnevice.

Hvala Ercegu, hvala Zuckerbergu! I točka, ha-er.

Renato Baretić, književnik, Split

Detalji:

Datum:
prosinac 14, 2015
Vrijeme:
18:30 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica
Slobode 2

Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685000
Web stranica:
www.gkmm.hr