Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

„Priča o Bljaksonima ili zašto treba dobro jesti”, gostujuća predstava Kazališta Prijatelj

studeni 21, 2016 @ 10:00 - 11:00

Priča o Bljaksonima ili zašto treba dobro jesti gostujuća je predstava Kazališta Prijatelj u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana prava djeteta.
Klub trudnica i roditelja Split u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Marka Marulića, a uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Splita obilježit će Međunarodni dan prava djeteta gostovanjem Kazališta Prijatelj s predstavom za djecu „Priča o Bljaksonima ili zašto treba dobro jesti“.

Predstava govori o djevojčici Dunji koja živi ispunjeno i veselo djetinjstvo… ide u školu, bavi se plesom i glazbom, i kad ima vremena odlazi u posjetu svojoj staroj bakici koja joj s ljubavlju priprema „stara“ jela kako bi njezina unuka bila zdrava. Ali vrag, koji u današnje vrijeme nije gadna kreatura nego agresivni trgovac, Dunju navuče na moderna jela koja ne oduzimaju vremena i koja se mogu jesti svuda: vragburgeri, paklenski pomfriti i krampus kole…Dunja se pretvori u Bljaksonicu! Okus bakinih jela izgubi svaki čar, postane bezvoljna, prestane se baviti plesom…ali na svu sreću, bakica ima lijek: krepku pileću juhicu!
Tekst i režija: Hrvoje Zalar
Glume: Anja Đurinović/Selma Mehić, Hrvoje Zalar
Scenski pokret: Maja Đurinović
Trajanje: 45 minuta
Djeca iz Dječjeg vrtića Latica će biti gosti na kazališnoj predstavi i upoznati se s važnostima pravilne i zdrave prehrane djece, a ujedno će posjetiti Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Marka Marulića gdje će se upoznati sa sadržajima koji se nude našim najmlađima.
Svi zainteresirani za gledanje predstave mogu se prijaviti na Odjel za djecu i mlade ili na broj telefona 685 020 do subote, 19. studenog u 12 sati.
Kazališna predstava je besplatna, vidimo se u knjižnici!

Detalji:

Datum:
studeni 21, 2016
Vrijeme:
10:00 - 11:00
Događaj Categories:
, ,
Događaj Tags:
, ,

Organizator

GKMM – Odjel za djecu i mlade
Telefon:
+38521685020; +38521685022
E-pošta:
sredisnjica-djecji@gkmm.hr
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjel_za_djecu_i_mlade.htm

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021 685 027
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/