Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Priča o Bljaksonima ili zašto treba dobro jesti”, gostujuća predstava Kazališta Prijatelj

studeni 21, 2016 @ 10:00 - 11:00

Priča o Bljaksonima ili zašto treba dobro jesti gostujuća je predstava Kazališta Prijatelj u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana prava djeteta.
Klub trudnica i roditelja Split u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Marka Marulića, a uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Splita obilježit će Međunarodni dan prava djeteta gostovanjem Kazališta Prijatelj s predstavom za djecu „Priča o Bljaksonima ili zašto treba dobro jesti“.

Predstava govori o djevojčici Dunji koja živi ispunjeno i veselo djetinjstvo… ide u školu, bavi se plesom i glazbom, i kad ima vremena odlazi u posjetu svojoj staroj bakici koja joj s ljubavlju priprema „stara“ jela kako bi njezina unuka bila zdrava. Ali vrag, koji u današnje vrijeme nije gadna kreatura nego agresivni trgovac, Dunju navuče na moderna jela koja ne oduzimaju vremena i koja se mogu jesti svuda: vragburgeri, paklenski pomfriti i krampus kole…Dunja se pretvori u Bljaksonicu! Okus bakinih jela izgubi svaki čar, postane bezvoljna, prestane se baviti plesom…ali na svu sreću, bakica ima lijek: krepku pileću juhicu!
Tekst i režija: Hrvoje Zalar
Glume: Anja Đurinović/Selma Mehić, Hrvoje Zalar
Scenski pokret: Maja Đurinović
Trajanje: 45 minuta
Djeca iz Dječjeg vrtića Latica će biti gosti na kazališnoj predstavi i upoznati se s važnostima pravilne i zdrave prehrane djece, a ujedno će posjetiti Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Marka Marulića gdje će se upoznati sa sadržajima koji se nude našim najmlađima.
Svi zainteresirani za gledanje predstave mogu se prijaviti na Odjel za djecu i mlade ili na broj telefona 685 020 do subote, 19. studenog u 12 sati.
Kazališna predstava je besplatna, vidimo se u knjižnici!

Details

Date:
studeni 21, 2016
Time:
10:00 - 11:00
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, ,

Organizer

GKMM – Odjel za djecu i mlade
Phone:
+38521685020; +38521685022
Email:
sredisnjica-djecji@gkmm.hr
Website:
http://www.gkmm.hr/odjel_za_djecu_i_mlade.htm

Venue

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
021 685 027
Website:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/