Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

„Rad s fascijom u shiatsu tretmanu“, javno predavanje

ožujak 25, 2015 @ 18:00 - 20:00

Predavanje se bavi temom fascije, koja predstavlja univerzalnu inteligenciju prirode izraženu i kroz ljudsko tijelo.
Anatomski gledano pojam fascija opisuje vezivna tkiva koja obavijaju sve strukture tijela. Iako ih je zapadna medicina dugo promatrala kao funkcionalno nepovezana tkiva, pokazalo se kako se fascije tijela ponašaju kao jedan sustav, prenoseći tonus s jedne na drugu. Na taj način neravnoteža u jednom dijelu tijela, preko fascijalnih lanaca, utječe i na ostale dijelove.
Osim toga, mjereći elektromagnetna svojstva točaka energetskih meridijana, kineski znanstvenici potvrdili su kako meridijani primarno teku kroz fasciju, što znači da je fascija medij koji prenosi „vitalnu životnu silu“.
Postoje još nekoliko modela koji opisuju i druge načine kako fascija funkcionira. Među zanimljivijima su „memorija vode“ i „liquid crystal“ modeli, koji objašnjavaju kako fascija trenutno reagira na misli.
Budući da je fascija dio univerzalne inteligencije prirode u nama, rad prema njenim principima u korijenu je svih drevnih terapija koje se bave dodirom.
Shiatsu metoda promatra i tretira sustav fascije kroz dodir, pri tome odabirući razinu prioriteta kod primatelja tretmana.

O predavaču:
Nikola Drviš-Grk, dugogodišnji je shiatsu praktičar i voditelj udruge „Podrška zdravlju“ . Od 2011. godine aktivno održava seminare i podučava o shiatsu metodi!

Detalji:

Datum:
ožujak 25, 2015
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, ,

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica
Slobode 2

Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685000
Web stranica:
www.gkmm.hr