Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Razvoj predčitalačkih vještina”, predavanje Antonije Radeljak, Lili Jajac i Željke Boban

prosinac 5, 2016 @ 18:00 - 19:00

Ciklus besplatnih predavanja “Male tajne roditeljstva”: „Razvoj predčitalačkih vještina”, predavanje pedagoginje Antonije Radeljak i odgajateljica Lili Jajac i Željke Boban .

„Treba li moje dijete znati čitati prije polaska u školu?” pitanje je to koje često roditelji postavljaju. E, pa prije nego li se da odgovor na to pitanje, trebalo bi znati nekoliko činjenica o čitanju. Čitanje je složena aktivnost koja ovisi o više sposobnosti i vještina koje se postupno razvijaju. Da bi dijete naučilo čitati, ono mora svaki glas u riječi prevesti u dogovoreni znak – slovo. Isto tako da bi moglo naučiti čitati (poznavati slova i povezivati ih u riječ), dijete mora savladati čitav niz vještina koje zovemo predčitalačkim vještinama a u njih spada: rado slušanje dječjih priča i pjesmica, djetetovo razumijevanje onog što mu se priča ili čita, uočavanje rime, glasovna sinteza, glasovna analiza…
Da bi dijete moglo bez problema u školi usvojiti čitanje, potrebno je da prethodno, u predškolskom periodu, usvoji predčitalačke vještine o kojima više čujte u predavanju!

Details

Date:
prosinac 5, 2016
Time:
18:00 - 19:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Organizer

GKMM – Odjel za djecu i mlade
Phone:
+38521685020; +38521685022
Email:
sredisnjica-djecji@gkmm.hr
Website:
http://www.gkmm.hr/odjel_za_djecu_i_mlade.htm

Venue

GKMM – Središna knjižnica, Odjel za djecu i mlade
Slobode 2

Split, 21000
+ Google Map
Phone:
021685000
Website:
www.gkmm.hr