Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

„Razvoj predčitalačkih vještina”, predavanje Antonije Radeljak, Lili Jajac i Željke Boban

prosinac 5, 2016 @ 18:00 - 19:00

Ciklus besplatnih predavanja “Male tajne roditeljstva”: „Razvoj predčitalačkih vještina”, predavanje pedagoginje Antonije Radeljak i odgajateljica Lili Jajac i Željke Boban .

„Treba li moje dijete znati čitati prije polaska u školu?” pitanje je to koje često roditelji postavljaju. E, pa prije nego li se da odgovor na to pitanje, trebalo bi znati nekoliko činjenica o čitanju. Čitanje je složena aktivnost koja ovisi o više sposobnosti i vještina koje se postupno razvijaju. Da bi dijete naučilo čitati, ono mora svaki glas u riječi prevesti u dogovoreni znak – slovo. Isto tako da bi moglo naučiti čitati (poznavati slova i povezivati ih u riječ), dijete mora savladati čitav niz vještina koje zovemo predčitalačkim vještinama a u njih spada: rado slušanje dječjih priča i pjesmica, djetetovo razumijevanje onog što mu se priča ili čita, uočavanje rime, glasovna sinteza, glasovna analiza…
Da bi dijete moglo bez problema u školi usvojiti čitanje, potrebno je da prethodno, u predškolskom periodu, usvoji predčitalačke vještine o kojima više čujte u predavanju!

Detalji:

Datum:
prosinac 5, 2016
Vrijeme:
18:00 - 19:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, ,

Organizator

GKMM – Odjel za djecu i mlade
Telefon:
+38521685020; +38521685022
E-pošta:
sredisnjica-djecji@gkmm.hr
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjel_za_djecu_i_mlade.htm

Lokacija

GKMM – Središna knjižnica, Odjel za djecu i mlade
Slobode 2

Split, 21000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685000
Web stranica:
www.gkmm.hr