Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Otvorenje izložbe “Splitski cvit… žena je Žena” – Večer splitskih umjetnica

1 ožujka, 2016 @ 18:00 - 10 ožujka, 2016 @ 20:00

Otvorenje izložbe “Splitski cvit…žena je Žena” – Večer splitskih umjetnica

Zahvalni smo manifestaciji „Splitski cvit“ što nas uvijek iznova podsjeti da u našem gradu vrijedno, pošteno i samozatajno djeluje mnogo vrhunskih žena. One nisu na naslovnicama tiskovina već na mjestima koja današnje društvo često zaboravlja: njeguju najpotrebnije, poučavaju mlade i čine ovaj svijet boljim.
Od ove godine u sklopu „Splitskog cvita“ izlaže šesnaest splitskih umjetnica, što će vjerujemo postati tradicijom. U samoći svojih ateljea svakodnevno stvaraju djela puna ljepote i emocija prenoseći dio svog unutarnjeg bića. Šesnaest slikarica, kiparica, grafičarki i multimedijalnih umjetnica svih generacija svjedoče veliku hrabrost u svakodnevnoj borbi s društvenim očekivanjima i životnim teškoćama. Unatoč tome uspjele su kao vlastitu esenciju sačuvati stvaralački žar.
Ana Marija Botteri Peruzović

Izlažu:
Ana Bošković Freund, Ana Marija Botteri Peruzović, Alma Božanić Čače, Bruna Carev, Nives Čičin-Šain, Karin Grenc,Tonka Jelača Marijančević, Jagoda Kecman, Tisja Kljaković Braić, Tea Morić Šitum, Andrea Musa, Gloria Oreb, Nina Petrović, Ivana Puljić, Dijana Iva Sesartić i Danijela Šušak.

Izložba ostaje otvorena do 10. ožujka 2016.

Biografije umjetnica:

Ana Bošković Freund rođena je 1973. u Splitu. 1997. god. diplomirala je slikarstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Sedera. Živi u Splitu, crta, slika, piše, fotografira, roditeljuje i prijateljuje.

Mob: 098 991 79 32

www.ana-boskovic.com

 

Ana Marija Botteri Peruzović rođena je 1971. u Splitu. Završila Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Splitu, a 1993. diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kod prof. Đure Sedera. Izlagala je na četrdeset samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a djela joj se nalaze u mnogim muzejima i zbirkama.

Mob: 091 572 58 61

www.botteri.net

 

Alma Božanić Čače završila je Školu za primjenjenu umjetnost i dizajn u Splitu 1995., a diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Splitu (UMAS), Odsjek likovna kultura-restauracija, 2001.

U više navrata bila je voditelj nekoliko likovnih radionica,  pripremila  je jedanaest samostalnih izložbi  i dvanaest puta izlagala na skupnim izložbama.

Član je HULU-a Split,  KUST-a, ima status samostalnog umjetnika, živi i radi u Splitu.

Mob: 098 903 14 91

alma.cace@gmail.com

 

Bruna Carev rođena je 1990. u Splitu, završila je Školu za dizajn, grafiku i održivu gradnju u Splitu. Diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Splitu pri smjeru likovna kultura i likovna umjetnost s dodatnim specijalizacijama iz grafike i umjetnosti ranog srednjeg vijeka. Uz izložbe na kojima je do sada sudjelovala u zemlji i inozemstvu, sudjeluje u različitim aktivnostima, bijenalima, radionicama, performansima, a 2015.g. dobila je nagradu za mladu umjetnicu na Splitgraphic međunarodnom grafičkom bijenalu.

Mob 095 804 56 96

bruna.carev@gmail.com

 

Nives Čičin-Šain rođena je u Splitu, gdje je 1979. završila ŠLU (Školu likovnih umjetnosti), a dosad je izlagala na 36 samostalnih, te na više od 50 skupnih izložaba širom svijeta. Svoj umjetnički izričaj uglavnom temelji na papier mâchéu. U Neustadt b. Coburg, Njemačka, je 2013. dobila M.O.A. Preis – nagradu za životno djelo.Član je HZSU-a, HULU-a Split, a živi i radi u Splitu.

Facebook stranica Nives Cicin-Sain freelance artist,

nives.cicin-sain@st.t-com.hr

 

Karin Grenc rođena je 1971. u Splitu , gdje živi i radi na didovini u Velom Varošu. Po školovanju i zanimanju grafička dizajnerica, po rođenju i životnom opredjeljenju slikarica i kiparica. Ostvarila je 16 samostalnih, te brojne skupne izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu, a djela joj se nalaze u brojnim zbirkama, muzejima i sakralnim prostorima.

mob.: 095 903 38 44

karin.grenc@gmail.com

 

Tonka Jelača Marijančević  rođena je u klesarskoj obitelji na otoku Braču 1965. Završila je srednju Umjetničku školu u Splitu, a diplomirala je kiparstvo na Akademiji  likovnih umjetnosti u Sarajevu. 1989. Živi u Splitu, a preokupacija joj  je rad na formama u interaktivnim odnosima.

 

mob: 091 537 90 09

tonkaje9@gmail.com

 

Jagoda Kecman, slikarica i pjesnikinja, rođena 04.05.1952. u Omišu.

Diplomirala slikarstvo u klasi prof. Uda Gross Clausa, a na “Asenzza” akademiji iz Basela (Švicarska).

Piše poeziju, humoreske, priče i stihove za djecu, kao i tekstove za scensku izvedbu, te uz dugogodišnji humanitarni rad, danas obnaša dužnost predsjednice ULKU-a “V. Bukovac”.

 

mob: 091 509 33 95

jagoda.kecman@net.hr

 

Tisja Kljaković Braić rođena 1979. u Splitu, a diplomirala je slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2003.. Djela joj se nalaze u fundusu Moderne galerije u Zagrebu, Gleriji Sv. Krševana u Šibeniku, te u privatnim zbirkama diljem svijeta. Do sada je imala tridesetak samostalnih izložbi, a autorica je i jedne knjige.

www.facebook.com/tisja.kljakovicbraic

tisjakljakovic@gmail.com

 

Tea Morić Šitum rođena je u Splitu 1987., a u Zagrebu na Akademiji likovnih umjetnosti diplomira kao Magistra edukacije likovne kulture. Održala je nekoliko samostalnih izložbi, izvela radove na javnim mjestima (performance doručak na travi u Zagrebu, intervencija mladih autora Radovi u tijeku MSU) te sudjelovala na skupnim žiriranim izložbama u Zagrebu, Splitu, Mostaru i Vannesu. Član je HDLU-a i HULU-a Split, a u suradnji sa suprugom kiparom pokrenula je  TIF koncept studio, aktivni projekt spajanja znanja primjenjenih i likovnih umjetnosti.

mob: 091 765 90 66

www.facebook.com/tea.moricsitum


Andrea Musa, rođena u Frankfurtu, nagrađivana je splitska umjetnica, sa realiziranim brojnim izložbama u galerijama i muzejima u Hrvatskoj i inozemstvu, predstavnica Hrvatske na međunarodnim bijenalima i umjetničkim festivalima, te članica Hrvatske udruge likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Radovi joj se nalaze u privatnim i javnim kolekcijama diljem svijeta.

mob: 091 583 99 80

www.andrea-musa.com


Gloria Oreb rođena je 1972. u Dubrovniku, a diplomirala je slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2002. Doktorsku disertaciju obranila je na poslijediplomskom studiju slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2015. Docentica je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a osim rada u magičnom mediju slikarstva, istražuje i druge načine realizacije vizualnog.

mob: 091 551 29 77

www.gloriaoreb.com


Nina Petrović rođena je 03. 11. 1988. u Sarajevu. 2012. godine završila Akademiju Likovnih Umjetnosti u Širokom Brijegu, Sveučilište u Mostaru, smjer kiparstvo u klasi prof. Nikole Vučkovića. Živi i radi u Splitu.

mob: 099 875 03 39

nina.petrovic988@gmail.com

 

Ivana Puljić rođena je u Splitu. Završila je slikarstvo na Accademia delle Belle Arti u Rimu. Odabrala je vosak kao tehniku kojom sjedinjuje figuraciju i apstrakciju, te slikarstvo, kiparstvo i grafiku, a ostvarila je preko šezdeset samostalnih i kolektivnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

www.ivanapuljic.com

 

Dijana Iva Sesartić rođena je u Zagrebu 1966. godine, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Studirala je na likovnim akademijama u Sarajevu, Pragu i Zagrebu, a diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Stanka Jančića.  Autorica je niza skulptura u javnim prostorima u Hrvatskoj i inozemstvu: Sv. Nikola -Sućuraj, otok Hvar, Vratnice crkve Gospe Lurdske– Bijeli Vir, Metković, Anđeo Rafael – Vranjic, Solin, Bista Marka Marulića – Gradska knjižnica Marka Marulića, Split,  Poprsje nadbiskupa Frane Franića– Rim, Kaštel Kambelovac, Sveti Dujam – Split, a članica je HDLU–a, HULU-a Split,HZSU-a i Matice Hrvatske.

divase.solin@gmail.com

http://pictify.saatchigallery.com/user/divase

 

Danijela Šušak  rođena je 12. siječnja 1988. u Splitu. Nakon završetka Srednje škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju u Splitu,a pri Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu,stječe zvanje Magistra edukacije likovne kulture i likovne umjetnosti, uz specijalizaciju iz grafike  kod profesora Edvina Dragičevića, 2015. Putem eksperimentalne grafike zagovara poticanje taktilnog doživljaja likovnog djela u galerijama i muzejima, a izlagala je na dvije samostalne izložbe te sudjelovala na više međunarodnih bijenala grafike.

danesusi@gmail.com

Detalji:

Početak:
1 ožujka, 2016 @ 18:00
Kraj:
10 ožujka, 2016 @ 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, ,

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Izložbeni prostor
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+38521685011
Web stranica:
http://www.gkmm.hr