Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Stručni skup “Inovativne prakse u financiranju i promociji knjižnica”

prosinac 14, 2015 @ 09:00 - 15:00

Interdisciplinarni stručni skup: Inovativne prakse u financiranju i promociji knjižnica
Vrijeme održavanja skupa: ponedjeljak, 14. prosinca 2015.
Mjesto: Multimedijalna dvorana, Gradska knjižnica Marka Marulića Split, Ulica slobode 2.
Organizator: Gradska knjžnica Marka Marulića Split
Financijska potpora: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Program skupa

O temi stručnog skupa:
Danas se financiranje knijžnica počinje nositi s visokim stupnjem složenosti. U uvjetima stalnog stagniranja izvora financiranja za potrebe rada i razvoja  knjižnica, ukazala se stalna potreba iznalaženja alternativnih izvora prihoda kao što su izravna ulaganja, sponzorstva, pokroviteljstva, volonterski rad, umrežavanje, te osobito novi mehanizmi koji se razvijaju u digitalnom okruženju kao što su grupno financiranje i on-line prikupljanje sredstava.

Okretanje alternativnim načinima financiranja za sobom povlači uvođenje inovativnih usluga (financiranje kvalitetne ideje), ili obratno, uvođenje novih usluga ovisi o inovativnosti u traženju sredstava za provođenje istih. Možemo li dobrim projektima, a zatim i izuzetnim marketingom privući publiku, a dobrim menadžmentom smanjiti troškove poslovanja i omogućiti učinkovitost i ekonomičnost našeg rada ključno je pitanje na koje ćemo pokušati odgovoriti na stručnom skupu.

 

Ciljevi: prikazati inovativne prakse kao temelj marketinške strategije knjižnice, preispitati prilagodbe knjižničnih usluga novonastalim društvenim okolnostima, ukazati na metode poslovanja kojima se može ublažiti nedostatak sredstava, te motivirati djelatnike knjižnica za izazov prikupljanja dodatnih sredstava za svoje programe i usluge.

Skup je namijenjen: svim knjižničarima, kao i djelatnicima u drugim neprofitnim organizacijama i ustanovama bez obzira na fokus njihovog djelovanja (udruge, zaklade, muzeji, kazališta, galerije, obrazovne institucije…).

Kotizacija:  nema

Kontakt:
kkrolo@gkmm.hr 
mnardelli@gkmm.hr
Tel: 021/685 029

Detalji:

Datum:
prosinac 14, 2015
Vrijeme:
09:00 - 15:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
,

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica
Slobode 2

Split, 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685000
Web stranica:
www.gkmm.hr