Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

“Svi colori” izložba slika Šime Vlahova

rujan 6, 2015 @ 08:00 - rujan 16, 2015 @ 20:00

Šime Vlahov je slikar koji živi i radi u Minhenu. Rođen je u Šibeniku gdje je već kao učenik počeo izlagati. U ranim dvadesetim godinama otišao je živjeti u Njemačku, te se tamo profilirao kao umjetnik. Pohađao je radionice i privatne studije kod poznatih slikara, pa se doživotno posvetio umjetnosti. Kasnije je osnovao vlastiti atelier gdje održava tečajeve i radionice i predaje tehnike poput akvarela, akrilika, grafike… Zbog vezanosti s rodnom Dalmacijom započeo je na cijelom Jadranu organizirati slikarske kolonije. Tako je kroz dvadesetak godina doveo u Hrvatsku dvjestotinjak umjetnika koji su dojmove o ljepoti naše zemlje ponijeli u Bavarsku. Zbog toga, možemo kazati da je Šime Vlahov također jedan od promotora našeg turizma.
Likovne radionice je održavao od Istre do Dalmacije, a najdraže mu je raditi u rodnom Šibeniku. Radovi polaznika krase njihove domove, pa se priča o našoj obali stalno nastavlja. Kada umjetnici osjete kako je slikati u sjeni čempresa i borova, svi se uvijek žele vratiti. Neki od tih ljudi su slikari amateri, ali ima tu i vrlo stručnih polaznika. Kroz likovnu koloniju Šime Vlahova Dalmaciju je upoznao i Alfons Neubauer, restaurator antičkih skulptura minhenske gliptoteke.
Iza Šime Vlahova su brojne samostalne izložbe, a u svoj će životopis sada upisati i najnoviju, splitsku, kojom se po prvi put predstavio ljubiteljima slikarstva u Splitu.

Detalji:

Početak:
rujan 6, 2015 @ 08:00
Kraj:
rujan 16, 2015 @ 20:00
Događaj Categories:
,