Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Tribina Demontaža: „Radnici – od faktora do floskule”, gostuju novinari Goran Ferčec i Damir Pilić

12 svibnja, 2016 @ 18:00 - 20:00

Radnici – od faktora do floskule

Gdje su nestali radnici? Pitanje postavljamo dvojici popularnih kolumnista koji su se tog pitanja dotakli u svojim tekstovima, Goranu Ferčecu i Damiru Piliću.
Ferčec kao zagrebački dramatičar, pisac i kolumnist u svojoj cijenjenoj knjizi eseja ‘Priručnik za jučer’ dotakao se pitanja radnika u kulturi.
Pilić, veliki splitski novinar i pisac, to pitanje ne razmatra odvojeno od pitanja rastućeg nacionalizma u novom romanu ‘Splitting’ i pratećim kolumnama. Svatko iz svog kuta, pokušat ćemo dokučiti gdje su nestali radnici u proizvodnji i javnom životu? A onda, posebno, gdje su nestali u književnosti i publicistici? I na kraju, gdje je nestao ideal radnih vrijednosti, organizacija i optimizma koje nosi mogućnost zbrinjavanja vlastitim radom? Publici ostaje zaključiti ono najvažnije: kada se sve zbroji, jesu li ti izostanci slučajan nusproizvod transformacije jednoj društva na margini europske ekonomske zajednice, ili rezultat sistemske i planirane dezintegracije i poništavanja?
Uveličajte ovu tribinu svojim dolaskom, to će biti naš doprinos da u ovo doba ‘floskula’ radnici ne postanu jedna od njih.

Detalji:

Datum:
12 svibnja, 2016
Vrijeme:
18:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, , ,

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021 685 027
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/