Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Završni koncert polaznika Škole gitare na bazi sluha, šk. god. 2015./2016.

lipanj 13, 2016 @ 18:00 - 20:00

Nakon nedavnih uspješnih nastupa u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici, na 19. Danima volonterskog rada u Splitu, kao i na Kulturno-umjetničkim igrama mladih u Poljudu, udruga „Glazbene niti ljubavi” u suradnji s Gradskom knjižnicom Marka Marulića u Splitu organizira Završni koncert polaznika Škole gitare na bazi sluha u ponedjeljak, 13. lipnja 2016. u velikoj dvorani Središnje knjižnice GKMM Split, s početkom u 18.00 sati.

Posebni gosti su vokalni ansambli „SouLin“ i „Tići s Jadra“ pod umjetničkim vodstvom Jelene Čilaš, mag. mus., voditeljice vokalnih radionica pri Gradskoj knjižnici Solin.

U sklopu koncerta, na Odjelu za djecu i mlade bit će postavljena izložba fotografija „Knjige i gitare“ iz zajedničkog projekta udruge „Glazbene niti ljubavi” i Gradske knjižnice Marka Marulića Split, a koju je oblikovao fotograf Neno Mrše. Fotografije prikazuju posjete i koncerte polaznika Škole na dječjim i glazbenim odjelima knjižnica po hrvatskim gradovima (Šibenik, Zadar, Zagreb) kao i u samoj knjižnici GKMM Split. Među njima su i fotografije Jakova Prkića iz Slobodne Dalmacije.
Geslo ove škole su riječi Miroslava Krleže „Glazba je kao lirska paučina između srca i mozga“, a naši mladi gitaristi tu lirsku dimenziju glazbe najbolje osjećaju upravo u knjižnici, među knjigama.

Najavljujemo i besplatni ciklus novih polaznika Škole gitare na bazi sluha koji će se održavati tijekom srpnja i kolovoza u Središnjoj knjižnici i o kojem će izaći posebna obavijest nakon koncerta.

Radujemo se Vašem dolasku!

Details

Date:
lipanj 13, 2016
Time:
18:00 - 20:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Organizer

GKMM – Odjel za djecu i mlade
Phone:
+38521685020; +38521685022
Email:
sredisnjica-djecji@gkmm.hr
Website:
http://www.gkmm.hr/odjel_za_djecu_i_mlade.htm

Venue

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Phone:
021 685 027
Website:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/