Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“Zdravlje zubi vaše djece”, predavanje dr. dent. med. Darija Bojčića u sklopu ciklusa predavanja “Male tajne roditeljstva”

svibanj 15, 2017 @ 18:00 - 19:00

Zdravi zubi su preduvjet općeg zdravlja i zadovoljstva čovjeka. To se postiže svakodnevnom njegom, pravilnom prehranom te redovitim kontrolama kod doktora dentalne medicine. Kad su u pitanju mala djeca koja još nisu svjesna koliko je važno brinuti se o zubima, tada njihovi roditelji imaju važnu ulogu.
Prije nicanja zuba usnu šupljinu treba održavati čistom pomoću gaze namotane oko prsta te ispiranjem usta vodom ili nezaslađenom tekućinom. Nakon nicanja prvog zuba počinje se koristiti zubna četkica prilagođena dobi djeteta. Pastu za zube treba koristiti tek kada dijete nauči ispljunuti, a do tada koristiti samo četkicu. Kada dijete počne prati zube četkicom, u početku će to izgledati više kao igra, nakon čega je važno da mu ih roditelj prekontrolira i temeljito opere. To bi trebalo činiti barem dva puta dnevno, ujutro i navečer…
Odgovore na mnoga druga važna pitanja dat će dr. dent. med. Dario Bojčić koji će i uputiti roditelje u pravilan način provođenja oralne higijene i pravilan način prehrane, jer zdravlje zubi Vašeg djeteta, u Vašim je rukama!

Details

Date:
svibanj 15, 2017
Time:
18:00 - 19:00
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Organizer

GKMM – Odjel za djecu i mlade
Phone:
+38521685020; +38521685022
Email:
sredisnjica-djecji@gkmm.hr
Website:
http://www.gkmm.hr/odjel_za_djecu_i_mlade.htm

Venue

GKMM – Središna knjižnica, Odjel za djecu i mlade
Slobode 2

Split, 21000
+ Google Map
Phone:
021685000
Website:
www.gkmm.hr