„I JA ŽELIM ČITATI“ – NACIONALNA KAMPANJA ZA OSOBE S TEŠKOĆAMA ČITANJA I DISLEKSIJOM – INFORMATIVNA IZLOŽBA

Obveza narodnih knjižnica je osigurati svim dobnim skupinama neometan i ravnopravan pristup književnim i drugim djelima pa tako i osobama s teškoćama čitanja, disleksijom i osobama koje ne mogu čitati standardni tisak, pa je Hrvatsko knjižničarsko društvo pokrenulo Nacionalnu kampanju „I ja želim čitati“. Cilj je ove kampanje informirati i educirati javnost, te ju učiniti osjetljivom za problematiku osoba s teškoćama čitanja i disleksijom ali i ponuditi kvalitetna rješenja.

I Gradska knjižnica Marka Marulića Split uključena je u kampanju. U „lepezi“ pred Odjelom za djecu i mlade postavljena je izložba koja sadrži sve  bitne informacije vezane za ovu kampanju kao i bilten Građa lagana za čitanje koji sadrži popis stručnih knjiga na ovu temu, zatim knjige lagane za čitanje za djecu mlađe i starije školske dobi kao i knjige u kojima glavni lik ima disleksiju. Spomenuta je auditivna i elektronička građa jer ona uvelike olakšava proces učenja i čitanja ovoj djeci.

Izložbu, koju su upriličile knjižničarke Grozdana Ribičić i Danijela Markotić, možete pogledati od ožujka 2017. do jeseni 2017.