Izložba fotografija „Vječna tišina” Brigite Rafanelli

Srijeda, 28. lipnja u 18:30, izložbeni prostor Središnje knjižnice

Biografija:

Brigita Rafanelli (Split, 1993.)
Kao šesnaestogodišnjakinja zanima se za portretnu i modnu fotografiju, a pet godina poslije počinje se baviti istom. Radi s djecom i mladima, od svakodnevnih lica do profesionalnih modela. Samouka je i najviše voli raditi tematske projekte iz kojih se mogu iščitati emocije i karakter osoba koje nose određenu priču. Najveću inspiraciju pronalazi u događajima iz prošlosti, dok čita te na dužim relacijama putovanja uz pjesme australskog benda Hillsong United. Članica je Fotokluba Split. Trenutačno živi i radi u Splitu.

Skupne izložbe:

– 2016. Skupna izložba mladih autora 11. Splitska tiramola – postav 3 tematske fotografije velikog formata
– 2017. Međunarodna foto-izložba „Glas koji se vidi, slika koja se čuje“, Zenica BiH – 2. mjesto ukupno i 1.mjesto u kategoriji „Ženski glas“ kao podrška autoricama čiji je umjetnički ‘subjekt’ žena i načinu da se čuje njihov individualni glas.

O izložbi:

Prva samostalna izložba autorice Brigite Rafanelli „Vječna tišina“ obuhvaća 16 fotografija koje su nastale krajem studenog 2016. godine u prostorima knjižnice Trstenik i Središnje knjižnice Gradske knjižnice Marka Marulića.

„Knjižnica Trstenik je blizu moga doma i u njoj sam provela cijelo svoje djetinjstvo, a kasnije odrastajući, pronalazim se u dugim hodnicima Središnje knjižnice.“

Izložba fotografija tematizira samozatajnu djevojku koja „spas” pronalazi u knjižnici.
Ona je u knjižnici svakodnevno, između svih svojih obveza.
Vječna tišina je bijeg.
Bijeg od ljudi, od doma, od uobičajenog svijeta.
Mir i tišina – njoj su najvažniji.
Ove fotografije samo su naizgled jednostavne.
Ovu je priču nemoguće ispričati.

Izložba ostaje otvorena do 21. srpnja 2017.