„Male tajne roditeljstva“: „Komunikacijske vještine stručnjaka i medijacija u odnosu s roditeljima“, predavanje mag. pedagogije Ines Sedlar

Ponedjeljak, 6. veljače u 18 sati na Odjelu za djecu i mlade Središnje knjižnice
U ciklusu besplatnih predavanja „Male tajne roditeljstva“, poslušajte predavanje „Komunikacijske vještine stručnjaka i medijacija u odnosu s roditeljima“. Predavačica je mag. pedagogije Ines Sedlar.
Po svojoj osnovnoj prirodi čovjek je društveno biće te posjeduje urođenu potrebu i sklonost prema povezivanju s drugim ljudima i težnju da pripada grupi i živi u zajednici.
Suvremena, humanistički orijentirana psihologija međuljudski odnos karakterizira kao „odnos dvaju pojedinaca koji podrazumijeva postojanje, prihvaćanje i poštovanje ukupnog integriteta, te cjelovitosti sebe i drugoga u odnosu“. Čovjek živi u stalnom procesu uspostavljanja, trajanja i prekida međuljudskih odnosa. U tim odnosima on prima i šalje poruke, ponaša se, komunicira. Komunikacija unutar međuljudskog odnosa povezana je s potrebom čovjeka da ostvari kontakt s drugim ljudima i tako dobije orijentaciju o sebi samome i svome ponašanju, kao i emocionalno zadovoljstvo koje se ostvaruje unutar odnosa, te osjećaj povezanosti i pripadnosti. Slušajući predavanje saznajte više!