Odjel za odrasle

Odjel za odrasleKnjižni fond Odjela za odrasle korisnike smješten je na prvom katu Središnje knjižnice. Na odjelu se nalazi građa izdana od 1995. do danas dok se manje aktualna građa izdana do 1995. godine nalazi u suterenu.
Bogat i raznovrstan knjižni fond Odjela za odrasle sadrži veliki broj naslova beletristike, stručne i popularno-znanstvene literature te bogatu zbirku referalne građe iz svih područja.
Studijska čitaonica nalazi se na drugom katu, gdje studenti i svi ostali žedni  znanja mogu neometano učiti i pri tom koristiti širok izbor enciklopedija, rječnika i svih vrsta leksikona.
Posebno mjesto zauzima zbirka starih i rijetkih knjiga – Rara et vetera, koje se mogu koristiti samo u Knjižnici.
Zanimljivost su tematski ”otoci” u kojima je građa složena prema temama odnosno specifičnim interesima korisnika: duhovna literatura, knjige za samopomoć, knjige o zdravlju i ljepoti, knjige o  djeci, kriminalistički i špijunski romani, znanstvena fantastika, te nešto lakša literatura ljubavne tematike.
Na Odjelu za odrasle korisnike nalaze se i računala na kojima je korisnicima omogućen rad, te računalo za pretraživanje online kataloga Knjižnice.
Knjižničari – informatori  spremni su odgovoriti na svaki vaš upit i uputiti vas da pronađete željenu knjižnu građu.

Voditeljica Odjela za odrasle:
Katarina Krolo Žužul, dipl. knjiž. (kkrolo@gkmm.hr)

Kontakt telefon: 021 685 029