Predavanje Irene Jurjević „Ljubav i veze – kad stvari ne idu onako kako smo zamišljali“

Ponedjeljak, 20. veljače u 18 sati u dvorani 1 Središnje knjižnice

U čemu je tajna zaljubljivanja? Naš svjesni um zaljubljuje se u osobine partnera koje nam se sviđaju (nježna, visok, uspješan, pametna…), dok naše nesvjesno bira po sasvim drugačijim pravilima… Otkrit ćete po kojima!
Zašto nas živciraju upravo one karakteristike partnera koje su nas na početku veze toliko privlačile?
Zašto neki ljudi biraju uvijek „loše“ partnere, dok drugi uspijevaju postići kvalitetnije i duge odnose?
Jedan partner uvijek ima više potrebe sa samoćom i „svojim prostorom“ u vezi, dok drugi treba puno ljubavi i pažnje. Taj koji je više potrebit najčešće ostaje uskraćen i frustriran. Naučit ćete kako u vezi postati više samodostatna osoba i tako preokrenuti ovu dinamiku.
Kako se u vezama borimo za moć? – Jedan partner uvijek više „poteže“ za odnos i druge članove obitelji, dok je drugi partner okrenut sebi i svojim potrebama. Kako ovu dinamiku preokrenuti i postići više balansa?

Irena Jurjević, savjetnica je iz Gestalt psihoterapije, praktičarke Neurolingvističkog programiranja i hipnoze. Kroz višegodišnje iskustvo u savjetodavnom i psihoterapijskom radu profilirala se na području upravljanja emocijama i stresom, a posebno područje interesa joj je rad na jačanju samopouzdanja, problema ovisnosti, posebice o ljubavi i partnerskim vezama, te rad s nesvjesnim sadržajima, intuicijom i snovima.