Predstavljanje zbirke pjesama Plovna mjesta, Sanje Baković

Četvrtak, 11. svibnja, u 18:30 sati

Dvorana 1

Sudjeluju:  voditeljica večeri spisateljica Nada Topić, voditeljica Centra za kreativno pisanje u Zagrebu Sanja Vučković i autorica Sanja Baković

U pjesničkoj večeri sa Sanjom Baković govorit će se i čitati poezija, te predstaviti njezina zbirka poezije “Plovna mjesta” koja je prošle godine objavljena u nakladi Centra za kreativno pisanje (CeKape) u Zagrebu. S autoricom će razgovarati spisateljica, pjesnikinja i znanstvenica Nada Topić, a o iskustvo nastanka knjige i procesu pisanja kroz radionice kreativnog pisanja govoriti će i Sanja Vučković, voditeljica CeKaPe-a.

Sanja Baković rođena je u Splitu 20. studenog 1976. g. rodom iz Bola sa Brača, po zanimanju novinarka. Završila je studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, sada je na doktorskom studiju Etnologije i kulturne antropologije u Zagrebu.

“Plovna mjesta” je njezina prva knjiga poezije, objavljena 2016. godine u izdanju zagrebačkog Centra za kreativno pisanje u Zagrebu. Sanja Baković članica je pjesničkog kružoka G-rupa koji već pet godina djeluje pod mentorstvom pjesnika i nakladnika Branka Čegeca, a kružok je nastavak pjesničke radionice koja je svoj rad započela u Centru za kreativno pisanje 2012. godine. Isto tako, autorica je osmislila projekt “odvalimo se poezijom” u kojem na svojem Facebook profilu svakodnevno objavljuje poeziju različitih autora, te povremeno vodi pjesničke tribine pod istim imenom.

U procesu je širenje projekta s ciljem promocije poezije.