“Rezovi” izložba fotografija Tomislava Grzunova u izložbenom prostoru Središnje knjižnice

Ponedjeljak, 16. 10. 2017. u 18 sati, izložbeni prostor Središnje knjižnice

“Rezovi”, izložba fotografija Tomislava Grzunova (izložba ostaje otvorena do 8. studenog 2017.)

 

Izložba pod nazivom ‘Rezovi’ temelji se na fotografijama kojima je cilj bio zabilježiti minimalističke forme u arhitekturi koja nas okružuje. Pomoću aparata iz cjeline su izd­vojene likovne forme s kojima se susrećemo svakog dana. Cilj projekta je bio prepoznati i smjestiti takve forme u okvire definirane ograničenjima fotoaparata.

 

Tomislav Grzunov rođen je 4. kolovoza 1984. u Zadru gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Maturirao je 2003. godine i iste godine se upisuje Umjetničku akademiju Sveučilišta u Splitu, smjer konzervacije-res­tauracije umjetnina.

Nakon stjecanja diplome, od 2009. – 2015. gdine radio je kao vanjski suradnik na pro­jektima za Hrvatski restauratorski zavod. Od 2015. Djeluje kao samostalni restaurator za štafelajne slike te surađuje sa Školom za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zadru. Tijekom tog perioda sudjeluje u organizaciji izložbi i kao potpora u drugim manifestaci­jama koje je organizirala škola.

Sudjelovao je na nekoliko skupnih izložbi, uključujući i I. Biennale hrvatske mlade fotografije. U travnju 2017.. Imao je samo­stalnu izložbu u galeriji Skart koja djeluje u okviru Autonomnog kulturno-društvenog centra “Nigdjezemska” u Zadru.