Apel za pomoć pri nabavci kontejnera za potrebe Knjižnice u Petrinji!

Objavljeno: 04.01.2021.

Godinu 2021. Vlada RH proglasila je Godinom čitanja u Hrvatskoj!

Na samome početku godine, u GKMM Split pristigao je Apel za pomoć pri nabavci kontejnera za potrebe Knjižnice u Petrinji!

Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja posjeduje 44 000 jedinica knjižne građe koju je nužno hitno izmjestiti u drugi prostor. Molimo za pomoć pri nabavi najmanje pet kontejnera u koje bi se knjižnična građa privremeno smjestila. Kontejneri bi se postavili na jedno parkiralište kraj same Knjižnice i u njima bi se što prije organizirao rad Knjižnice. Molimo sve koji su u mogućnosti, u ovim naročito teškim trenucima za Sisačko-moslavačku županiju i grad Petrinju, da pridonesu i pomognu u nabavci kontejnera kako bi onemogućili prekid čitateljske niti koja ljude povezuje s knjigom i čitanjem. Na taj način bismo barem donekle doprinijeli osobnom zadovoljstvu i boljitku ljudi u Petrinji, unatoč prirodnoj katastrofi koja ih je zadesila.

U ime Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja, knjižničara i svih građana Petrinje, molbu je uputio ravnatelj Knjižnice - Ante Mrgan                                    (099/813-5558) kojemu se mogu obratiti svi koji imaju informacije o mogućoj pomoći.

 

Fotografije Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja.