E-knjiga: Dom iza žice

Autor: Jasminka Tihi -Stepanić

Preporuke dipl. knjižničara: Čitajte e-knjigu!

Posudite e-knjigu

Najnoviji roman Jasminke Tihi-Stepanić progovara o vrlo ozbiljnim problemima suvremenog društva prikazujući djecu  koja su prerano osjetila surovost života. Priča počinje tužnim, hladnim i kišovitim listopadskim danima. Jesenskom hladnoćom autorica dočarava život glavnog junaka – četrnaestogodišnjeg dječaka Gabrijela.

Gabrijel živi s majkom koja je više nezaposlena nego zaposlena, a kad i radi, poslovi koje obavlja moralno su upitni. Majka nije nježna i blaga, ali je dječaku ipak sve na svijetu.

Dobroćudnog i plahog dječaka neimaština gura na rub društva: prisiljen je krasti, upada u loše društvo, sukobljava  se sa zakonom, završava u odgojni zavod (iza žice) gdje se također mora boriti za egzistenciju…U sivilu Gabrijelovog života jedina svijetla točka je dobra susjeda kod koje se pošteno najede,  napije i naspava.

Dječak ne poznaje oca, a i kad ga upozna, doživi teško razočaranje. Susret s ocem donese mu i nešto dobro, a to je saznanje da ima stariju sestru pa Gabrijel počinje slagati mozaik. Želja za sestrom gura ga naprijed…

Život je često prepun iznenađenja, neka su lijepa, a neka nisu. Nekada je i previše onih loših trenutaka, ali nikada ne treba odustati jer u životu možete imati sve, samo ne u isto vrijeme!

Danijela Markotić

 

Posudba e-knjige

Sve o online upisu u knjižnicu

KALENDAR DOGAĐAJA