E-knjiga: Trebao si otići

Autor: Daniel Kehlmann

Preporuke dipl. knjižničara: Čitajte e-knjigu!

Posudite e-knjigu

Latica Bilopavlović Vuković (prevoditeljica)

Predbožićno je vrijeme. Supružnici, ugledni scenarist i glumica s malenom kćerkom odlaze na godišnji odmor u vilu na osami u Alpama.

On vrijeme koristi smišljajući scenarij za ekranizaciju nastavka hit komedije, a ona poznata glumica trenutno bez posla provodi vrijeme s kćerkom.

Naizgled idealan obiteljski scenarij kulminira prikazom narušenog bračnog odnosa između supružnika prepun tajni i prijevara. No ne kriju tajne samo oni. Sumorno-hladna atmosfera austrijskih Alpa uvodi nas u horor priču kuće na osami, već dobro poznate mračne legende koje kruže među lokalnim stanovništvom.

Najviše mi se svidjela autorova sloboda poigravanja riječima, metaforama, a na kraju i psihom protagonista i čitatelja. Autor vješto miješa stvarnost i zbilju dodajući psihološko-trilerskim zbivanjima u kući elemente svojeg scenarija u nastajanju. Naizgled topla obiteljska priča pretvara se u Kingovski svijet strave.

Novela „Trebao si otići“, austrijskog autora Daniela Kehlmanna bila je najprodavanija knjiga na njemačkom jeziku u 2016. godini. Zašto? Jer je idealan suputnik u hladnim prosinačkim satima kada želite kvalitetno iskoristiti vrijeme na dobru e-knjigu.

Posebno preporučujem knjigu svim ljubiteljima djela i lika Stephena Kinga.

Lucija Marin

Posudba e-knjige

Sve o online upisu u knjižnicu

KALENDAR DOGAĐAJA