Natječaj za izlaganje u izložbenom prostoru Središnje knjižnice za 2022. godinu

Objavljeno: 18.10.2021.

Gradska knjižnica Marka Marulića Split raspisuje:

Natječaj za izlaganje u izložbenom prostoru Središnje knjižnice

Gradska knjižnica Marka Marulića Split (u daljnjem tekstu: Knjižnica) raspisuje natječaj za izlaganje u 2022. g. u izložbenom prostoru Središnje knjižnice.

Na natječaj se mogu prijaviti autori, grupe autora ili likovni kritičari/kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Natječaj je otvoren za samostalne i skupne izložbe,  radionice, akcije, performanse,  kustoske koncepcije te interdisciplinarne projekte.

Prijave razmatra Stručni umjetnički savjet Gradske knjižnice Marka Marulića Split, a rezultati će biti objavljeni na mrežnim stranicama Knjižnice. Posebna će se pozornost usmjeriti na prijedloge koji animiraju javni prostor i aktiviraju lokalnu zajednicu.

Rok za prijavu je od 18. listopada – 30. studenoga 2021.

Prispjelu dokumentaciju Knjižnica nije obvezna vratiti kandidatu. Knjižnica vrši nadzor nad izložbom, a kandidat prihvaća eventualne rizike od krađe ili pak oštećenja izvan okvira nadzora. Izložba traje najdulje 21 dan (uključujući i neradne dane).

Ostvarenom adekvatnom financijskom potporom Knjižnica će tiskati deplijane/pozivnice, veličine A5 - 148,5 x 210 cm (tekst i reprodukcija rada po dogovoru).

U slučaju izostanka financijske potpore, Knjižnica nije obvezna u cijelosti realizirati godišnji izložbeni program za 2022. godinu.

Odabrani prijedlozi bit će objavljeni na mrežnim stranicama tijekom prosinca  2021. g. i bit će uvršteni u program aktivnosti Gradske knjižnice Marka Marulića Split za 2022. godinu.
 

Prijedlozi se podnose putem prijavnice.

 

Ispunjena prijavnica i dodatni materijali mogu se slati poštom, e-mailom (s naznakom: „Natječaj za izlaganje u 2022. godini“.)

Nepotpune i zakašnjele prijave neće se razmatrati.

 

Kontakt:
Gradska knjižnica Marka Marulića Split

Ulica slobode 2, 21000 Split

Tel: 021 685 011

mob: 091 4685 011

e-mail: kulturniprogrami@gkmm.hr
www.gkmm.hr

 

KALENDAR DOGAĐAJA