Tribina: Cjelovita kurikularna reforma

Petak, 12. svibnja 2017. u 18:00 u dvorani 1 Središnje knjižnice

Tribina „Cjelovita kurikularna reforma” u organizaciji Hrvatskog pedagoško-književnog zbora, ogranak Splitsko-dalmatinske županije

Sudjeluju:
· dr. sc. Sanja Bilač, predsjednica HPKZ-ovog ogranka Splitsko-dalmatinske županije
· akademik Vladimir Paar
· prof. dr. sc. Dijana Vican
Što se naglašava u recenzijama o kurikularnoj reformi? Tko su autori recenzija kurikularne reforme? Hoće li se prijedlozi uzeti u obzir pri donošenu odluka o daljnjem tijeku reforme školstva? Samo su neka pitanja za koja su, pretpostavljamo, zainteresirane kolegice i kolege u odgojno-obrazovnim ustanovama. Stoga smo organizirali tribinu na kojoj će odgojno-obrazovni djelatnici i svi zainteresirani imati mogućnost uvida u stručne recenzije o Cjelovitoj kurikularnoj reformi; upoznati se s glavnim zaključcima; biti u mogućnosti uključiti se u raspravu i kritički promišljati. Svi će sudionici dobiti potvrdu o sudjelovanju na stručnom skupu.
Akademik dr. sc. Vladimir Paar predstavit će na tribini recenzije, zaključke i viziju buduće obrazovne reforme. Naime, Znanstveno vijeće za obrazovanje i školstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) izdalo je publikaciju (urednik akademik Vladimir Paar) sa sažecima stručnih recenzija na Cjelovitu kurikularnu reformu. Sudionike tribine pozdravit će i rektorica Sveučilišta u Zadru te predsjednica Povjerenstva za provedbu Cjelovite kurikularne reforme prof. dr. sc. Dijana Vican te predstaviti aktivnosti Povjerenstva i rada na pripremi obrazovne reforme.