Mladen Cukrov

Mladen Cukrov rodio se u Ljubljani 28. travnja 1954. Od 1967. živi u Splitu gdje je, nakon Tehničke škole, diplomirao na Višoj pomorskoj školi u Splitu stekavši zvanje inženjera elektronike i energetike. Od svojih dječačkih dana počeo se zanimati za sport.
Bio je član veslačkog kluba Mornar i Bejzbol kluba Nada. Nakon igračke karijere posvetio se radu u sportu kao sportski djelatnik. Godine 2001. postaje suradnik Komisije za povijest sporta pri Splitskom savezu športova. Od tada počinje njegovo zanimanje za povijest splitskog i dalmatinskog sporta. Sudjeluje u pisanju sportske monografije „Povijest sporta u Splitu 1918. - 1941.". Objavio je 2010. monografiju „Nima baluna do baseball baluna", posvećenu 35-toj godišnjici kluba Nada.
Jedan je od osnivača muzeja - Kuća slave splitskog sporta. Od 2007. radi kao profesionalni tajnik Muzeja sporta - Split u osnivanju. Zalaže se za skupljanje i pohranjivanje sportske baštine grada Splita. Suradnik je mnogih insitucija u gradu. Piše i objavljuje članke iz povijesti sporta u listu Olimp iz Zagreba, Kulturna baština iz Splita i dr.


Svi tekstovi autora


KALENDAR DOGAĐAJA