Lokacija: Središnja knjižnica / (od 19. rujna 2020.)

Besplatni tečaj u GKMM Split: INFORMATIKA 50+

U Gradskoj knjižnici Marka Marulića u proteklih se nekoliko godina održavao besplatni tečaj informatike za osobe treće životne dobi koji je bio odlično posjećen. Zbog povećanog interesa naših korisnika za ovakvu vrstu radionica, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH i Grada Splita, organizirali smo radionice  informatike za osobe srednje životne dobi (50+) kako bi  se educirale za korištenje računala i računalnih programa.

Cilj radionice jest podizanje svijesti o važnosti informatičke pismenosti u današnjem dobu te unapređivanje informatičkog znanja kod osoba srednje životne dobi, kako bi bez poteškoća stečeno znanje mogli primijeniti u svakodnevnom životu.

Radionice Informatika 50+ besplatne su i održavat će se  u prostorijama Središnje knjižnice, Ulica slobode 2, počevši od subote 19. rujna 2020. godine. Polaznici moraju biti članovi GKMM-a i tijekom pohađanja tečaja trebaju se pridržavati svih epidemioloških mjera važećih u Knjižnici. Kroz nastavu u trajanju od 3 mjeseca (rujan-prosinac 2020.) korisnici će se, u grupama od 8 polaznika, upoznati s osnovama rada na računalu, osposobiti se za samostalno pretraživanje Interneta te naučiti koristiti Microsoft Office program. 

 

Svi zainteresirani mogu se upisati,  ili se dodatno informirati, ako nazovu tel. broj Knjižnice:  021 685 022, 021 685 020