Lokacija: Središnja knjižnica / Knjižnica Dalmatina, Zagrebačka 4
ODRASLI

Promocija knjige Vladimira Tomaša, Levitacije

Predstavljanje knjige

Izvadak iz recenzije (o knjizi)

Nova pjesnička knjiga Levitacije predstavlja veliki zaokret na više razina. Prije svega, poetičkoj i stilskoj. Od refleksije natopljene emocionalnošću i ekspresivnošću, mladi se Tomaš okrenuo pjesništvu Znaka. (...) Kod Tomaša uočavamo nekoliko karakteristika. To su naginjanje vizualnim rješenjima pjesama, grafostilističke akrobacije, telegrafski stil, autometapoetička (samo)svijest, hipermetaforizacija, tragovi mimezisa i interdiskurzivnost.

doc. dr. sc. Tin Lemac

 

Sudionici:
- Filip Škifić, moderator
- Mate Tavrić, student Umjetničke akademije u Splitu
- Vladimir Tomaš, autor

 

Bilješka o autoru:

Vladimir Tomaš rođen je u Splitu 1998. godine. Diplomirao je na Odjelu za kroatistiku Sveučilišta u Zadru. Piše poeziju i dramu, ponekad i prozu. Bavi se i uredničkim poslom. Dosad je objavio: Oprostite mi prešućeno (2019., zbirka pjesama), Ogoljivanje ontogeneze (2020., zbirka pjesama), Hommage krvavom Kristu (2021., zbirka pjesama) te dramu Mrtvaci (2021.). Sudjelovao je na brojnim pjesničkim manifestacijama, a pjesme su mu objavljene u časopisima i na mrežnim portalima diljem regije. Član je Društva hrvatskih književnika.

Dobitnik je Rektorove nagrade za izvrsnost na studiju, Nagrade Mali Kvirin Matice hrvatske u Sisku za pjesničku zbirku Hommage Krvavom Kristu te Osobne nagrade Općine Dugi Rat za 2021. godinu.