Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Alva Noto live at SOU Festival (2016, 56 min), edukativna projekcija nastupa uživo

21 prosinca, 2017 @ 17:30 - 18:30

Ovaj tjedan gledat ćemo nastup uživo Carstena Nicolaija (poznatijeg kao Alva Noto), na SOU festivalu moderne glazbe i vizualnih umjetnosti u Tbilisiju u Gruziji 2016. godine.
Carsten Nicolai, rođen 1965. godine, njemački je umjetnik i glazbenik sa sjedištem u Berlinu. Dio je generacije umjetnika koja djeluje u graničnom području između glazbe, umjetnosti i znanosti. Pod utjecajem znanstvenih referentnih sustava, Nicolai često koristi matematičke uzorke kao što su rešetke, kodovi, i pogreške, slučajne i samoorganizirane strukture. Njegove instalacije imaju minimalističku estetiku koja je svojom elegancijom i dosljednošću vrlo intrigantna. Sudjelovao je važnijim međunarodnim izložbama kao što su Documenta X i 49. i 50. Venecijanski bijenale, a izlagao je diljem svijeta samostalno ili u sklopu skupnih izložbi.

Kao glazbenik stvara pod pseudonimom Alva Noto. Pod velikim utjecajem redukcionizma eksperimentira u području elektronske glazbe stvarajući vlastiti kôd znakova, akustičnih i vizualnih simbola. Zajedno s Olafom Benderom i Frankom Bretschneiderom, suosnivač je izdavačke kuće Raster-Noton.Archiv Für Ton Und Nichtton. Sudjeluje u raznim glazbenim projektima koji uključuju suradnje s Ryuichijem Sakamotom, Ryoji Ikedom (cyclo.), Blixom Bargeldom (Einstürzende Neubauten) i Mikom Vainiom (Pan Sonic). Nastupao je širom Europe, Azije, Južne Amerike i SAD-a. Među ostalima, nastupio je u Solomon R. Guggenheim muzeju u New Yorku, Muzeju moderne umjetnosti u San Franciscu, Centru Pompidou u Parizu, Tate Modern galeriji u Londonu, na Sonar festivalu u Barceloni… Zajedno sa Sakamotom skladao je glazbu za Oscarom nagrađen film The Revenant (red. Alejandro González Iñárritu).

Detalji:

Datum:
21 prosinca, 2017
Vrijeme:
17:30 - 18:30
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, , , , , ,

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Odjel multimedije
Ulica slobode 2
Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
00385 21 685 024
Web stranica:
http://www.gkmm.hr

Organizator

GKMM – Odjel multimedije
Telefon:
+38521 685 024
E-pošta:
sredisnjica-multimedija@gkmm.hr
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/wordpress/?page_id=1588