Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Boiler Room: Philip Jeck (2015, 45 min) edukativna projekcija nastupa uživo

prosinac 14, 2017 @ 17:30 - 18:30

Boiler Room je globalna online glazbena platforma za emitiranje glazbe uživo širom svijeta. Osnovana u Londonu u Engleskoj 2010. godine, Boiler Room je do danas organizirala nastupe u preko 100 gradova širom svijeta, od Stockholma do Šangaja. Redovito streamaju video nastupe u Londonu, Amsterdamu, New Yorku, Berlinu, Lisabonu, São Paulu, Mexico Cityju, Krakovu, Tokiju, Sydneyu i Los Angelesu, a svaki mjesec izvode prosječno 30-35 novih emisija. Izvorno usmjereni na elektronsku glazbu (garage, house, techno, dub), brzo su se proširili na hip hop, klasičnu, elektroakustičnu i eksperimentalnu glazbu te jazz.
Vrijedno je spomenuti da je nastup elektronskog glazbenika Nilsa Frahma na Dimensions festivalu u Puli 2014. godine emitiran u sklopu Boiler Room programa.

 

O autoru:
Philip Jeck studirao je likovne umjetnosti na Dartington College of Arts 1970-ih. Glazbu stvara pomoću gramofona od ranih 80-ih godina. Surađivao je s mnogim plesnim i kazališnim skupinama te glazbenicima i skladateljima kao što su Jah Wobble, Steve Lacy, Gavin Bryars, Jaki Liebezeit, David Sylvian, Sidsel Endresen i Bernhard Lang.
Izdao je 11 solo albuma (najnoviji je “Cardinal”, dvostruki vinilni album na Touch etiketi). Album “Suite” osvojio je nagradu Distinction na The Prix Ars Electronica. Album “Sand” (2008.) bio je drugi u top 50 albuma renomiranog britanskog glazbenog mjesečnika The Wire. Njegovo najveće djelo (nastalo u suradnji s Lolom Sargentom), “Vinyl Requiem” – djelo za 180 gramofona, 9 slide-projektora i dva 16mm filmska projektora – dobilo je nagradu Time Out Performance. “Vinyl Coda I-III” (rad za potrebe Bavarskog radija) 1999. osvojio je Karl Sczuka Prize For Works Of Radio Art.
Philip paralelno djeluje i kao vizualni umjetnik te zvučne instalacije izlaže u The Bluecoat u Liverpoolu, Galeriji Hayward u Londonu, Hamburger Bahnhof galeriji, Berlinu, ZKM u Karlsruheu i Shanghai i Liverpool Bienallima.
2009. godine osvojio je nagradu Zaklade Paul Hamlyn za skladatelje 2009. Svečanost prezentacije održana je 9. studenog 2009. godine u Kraljevskom institutu britanskih arhitekata u Londonu.
Nastupao je u produkciji Opere North, svirajući uživo uz projekciju nijemog filma “Pandorina kutija” (glazbu su skladali Hildur Gudnadottir i Johann Johannson). Također je radio s Gavinom Bryarsom na skladbi “Pneuma” za baletnu koreografiju Carolyn Carlson za The Opera de Bordeaux, a nedavno je skladao i izveo uživo zvuk za “The Ballad of Ray & Julie” u Everyman Theatre u Liverpoolu.

 

Detalji:

Datum:
prosinac 14, 2017
Vrijeme:
17:30 - 18:30
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
, , , , , ,

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Odjel multimedije
Ulica slobode 2
Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
00385 21 685 024
Web stranica:
http://www.gkmm.hr

Organizator

GKMM – Odjel multimedije
Telefon:
+38521 685 024
E-pošta:
sredisnjica-multimedija@gkmm.hr
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/wordpress/?page_id=1588