Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Ciklus besplatnih predavanja „Male tajne roditeljstva“. Gošća je Anita Dujela, prof. psihologije s predavanjem “Roditelji i uspjeh djece u školi”

11 svibnja, 2015 @ 17:00 - 18:00

Djeca školu pohađaju godinama. Ondje su članovi malog društva u kojem moraju svladavati zadatke, u kojem upoznaju drugu djecu i odrasle, u kojem postoje pravila što opisuju, ograničavaju i mijenjaju ponašanje, osjećaje i stavove, u kojem se prenose vrijednosti i značajke kulture u kojoj žive.

S obzirom na složenost škole i školovanja, uspjeh djeteta predstavlja mnogo više od samih ocjena. Ocjene su povratna informacija i rezultat vrednovanja djeteta u uspješnosti svladavanja nastavnoga gradiva. One su pokazatelj u kojoj je mjeri dijete usvojilo znanja i vještine što se od njega zahtijevaju prema školskom programu u određenom razredu. Uspješnost učenika, međutim, obuhvaća i cijeli niz sposobnosti da se prilagodi pravilima života u razredu i bude prihvaćen među djecom. Na prilagodbu utječu mnogi čimbenici, poput motivacije, emocionalne zrelosti, samokontrole, osjećaja odgovornosti, sposobnosti suradnje i komunikacije s drugom djecom. Poslušajte predavanje i saznajte više!

Detalji:

Datum:
11 svibnja, 2015
Vrijeme:
17:00 - 18:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:

Organizator

GKMM – Odjel za djecu i mlade
Telefon:
+38521685020; +38521685022
E-pošta:
sredisnjica-djecji@gkmm.hr
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjel_za_djecu_i_mlade.htm

Lokacija

GKMM – Središna knjižnica, Odjel za djecu i mlade
Slobode 2

Split, 21000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021685000
Web stranica:
www.gkmm.hr