Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Ciklus Splitski kulturni susreti u okviru programa Mjeseca frankofonije: „Uloga lokalne i regionalne razine u upravljanju baštinom, europska promišljanja“

4 ožujka, 2016 @ 17:00 - 20:00

Ciklus Splitski kulturni susreti u okviru programa Mjeseca frankofonije: „Uloga lokalne i regionalne razine u upravljanju baštinom, europska promišljanja“
Uvodna izlaganja: Claire Giraud-Labalte, Sveučilište u Nantesu, u organizaciji Prokultura Split (na francuskom, uz sažetke i mogućnost raspravljanja na hrvatskom i engleskom).

Mjesec Frankofonije predstavlja različite oblike kulturnog stvaralaštva i drugih vidova društvenog djelovanja u zemljama koje govore i njeguju francuski jezik. Brojna su događanja koja organiziraju institucije i udruge diljem Hrvatske u suradnji s veleposlanstvima zemalja članica Međunarodne organizacije Frankofonije. (www. institutfrancais.hr).

Claire Giraud Labalte, povjesničarka umjetnosti, stručnjakinja za upravljanje baštinom na regionalnoj i europskoj razini, dugogodišnja je direktorica Mastera upravljanja kulturi te ambasadorica Europske mreže organizacija za obrazovanje upravnih kadrova (ENCATC). Ovom prigodom predstavit će odnos prema baštini danas na razini regije u Francuskoj, kao i najnovija promišljanja unaprijeđenja te uloge u Europskoj uniji. Posebna pažnja pritom bit će usmjerena na proces decentralizacije u Francuskoj, njegovo sustavno praćenje i obrazovanje upravnih kadrova što je dio tradicije, ali i afirmacije francuske kulture. Cijeloživotno obrazovanje i popularizacija kulture, primjenjivani u dogovoru brojnih stručnih i znanstvenih institucija predstavljaju iskustvo koje Hrvatskoj može biti od iznimne važnosti.

Prokultura Split bavi se praćenjem kulture i obrazovanja ističući važnost njihove uloge kao ishodišta i pokretača svekolikog razvoja. Projekti udruge propituju različite vidove kulturnog i obrazovnog djelovanja: praktični, stručni, teorijski i politički ukazujući na nužnost praćenja i upoznavanja konteksta decentralizacije.

Detalji:

Datum:
4 ožujka, 2016
Vrijeme:
17:00 - 20:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
,

Organizator

GKMM
Telefon:
+38521685000

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Multimedijalne dvorane
Ulica slobode 2

Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
021 685 027
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjeli-sredisnje-knjiznice/multimedijalne-dvorane-cjenik-i-tehnicki-podaci/