Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Čitanje tekstova u Središnjoj knjižnici na Odjelu za djecu i mlade

9 travnja, 2018 @ 10:00 - 12:00

Ponedjeljak 9. travnja u 10:00 sati
Čitanje prvonagrađenog teksta Natječaja za najbolji dramski tekst Mali Marulić Lede Festini Jensen „KAMO SU POBJEGLE BOJE?“
Ponedjeljak 9. travnja u 11:00 sati
Čitanje drugonagrađenog teksta Natječaja za najbolji dramski tekst Mali Marulić Jasne Jasne Žmak „TEPIH NA RAŽNJU“.

MALI MARULIĆ, festival hrvatske drame za djecu, utemeljen je 2006. godine, a utemeljitelj i organizator je Gradsko kazalište lutaka Split.
Kazalište je nesvakidašnji doživljaj, kazalište je utočište.
Specifičnost koncepcije Malog Marulića je u tome da potiče i promovira domaće autore za djecu, a poseban je i kao jedini festival profesionalnih kazališta za djecu u gradu Splitu i čitavoj Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Na ovogodišnji Natječaj za najbolji dramski tekst za lutkarsko i kazalište za djecu Mali Marulić pristigla su 22 dramska teksta, a žiri u sastavu Ivan Plazibat, Olja Lozica i Belmondo Miliša odlučio je nagraditi četiri teksta.
3. nagradu ravnopravno dijele dramski tekst MALA MRAZ, autorice Jasmine Kallay i dramski tekst NIŠTA STRAŠNO, autorica Ivane Đule i Milice Kostanić.
Jasmina Kallay: MALA MRAZ – posve nova priča o Djedu Mrazu koja bi mogla uljepšati blagdane svih generacija.
Ivana Đula i Milica Kostanić: NIŠTA STRAŠNO – ovaj dramski tekst je priča o jednoj sasvim običnoj obitelji Strahova. Riječ je o obitelji u kojoj postoje Mama Strah, Tata Strah, Strah blizanke, Brat Strah i konačno naš glavni junak Mali Strah – koji ne želi plašiti djecu.
2. nagradu žiri je dodijelio dramskom tekstu TEPIH NA RAŽNJU, autorice Jasne Jasne Žmak – priča je to o šumskim životinjama koje zbog sitnih promjena u govoru gube sposobnost međusobnog sporazumijevanja…
1. nagradu žiri je dodijelio dramskom tekstu KAMO SU POBJEGLE BOJE?, autorice Lede Festini Jensen – priča je o vjeverici koja se jednoga jutra probudila i shvatila da su boje pobjegle iz njezinih snova…

Detalji:

Datum:
9 travnja, 2018
Vrijeme:
10:00 - 12:00
Događaj Categories:
,
Događaj Tags:
,

Lokacija

GKMM – Središnja knjižnica, Odjel za djecu i mlade
Ulica slobode 2
Split, Dalmatia 21000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
00385 21 685 020
Web stranica:
htto://www.gkmm.hr

Organizator

GKMM – Odjel za djecu i mlade
Telefon:
+38521685020; +38521685022
E-pošta:
sredisnjica-djecji@gkmm.hr
Web stranica:
http://www.gkmm.hr/odjel_za_djecu_i_mlade.htm